Ansambl

Alex Đaković
IMG_9501
Glumac

Datum rođenja: 25. kolovoza 1971.

Radno iskustvo: Od 1994. se profesionalno bavi glumom, sudjeluje u predstavama Gradskog kazališta lutaka Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca kao vanjski suradnik. Jedan je od suosnivača tranzicijsko – fikcijskog kazališta TRAFIK. 2004. stupa u radni odnos u HNK Ivana pl. Zajca i postaje članom ansambla Hrvatske drame (cca. 25 premijera). 2007. prelazi u ansambl Gradskog kazališta lutaka Rijeka gdje radi u većini predstava. S Davidom
Petrovićem postavlja u GKL-u autorski projekt, predstavu “Trsatski zmaj”IMG_9496

Obrazovanje: Pismen.

Nagrada:
2007. na SLUK-u u Splitu za najbolju animaciju i glumačku kreaciju u predstavi „Sedam kozlini i samo jedan bedni vuk” u režiji Zorana Mužića za ulogu Vuka

Karin Frohlich
IMG_9334
Glumica

Datum rođenja: 26.11.1972 Tanzanija, Afrika

Radno iskustvo: 1976.god. vraća se u Hrvatsku, Viroviticu, gdje kao dijete počinje glumiti uz baku i djeda u Kazalištu Virovitica. Krajem 1991. god. radi na radio postaji kao voditelj, urednik i novinar, te surađuje kao koreograf i asistent režije na snimanju video spotova.

IMG_9349Od 1993.god. angažirana je kao glumica u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u HNK Ivana pl. Zajca, Akademskoj sceni “Arka”, u Scenskoj radionoci “Porat”, te u Udruzi za scensku umjetnost “Sedam”. Sudjelovala u međunarodnoj dramskoj koloniji “Od teksta do predstave” u Motovunu. Radila kao koreograf u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, zatim za nastupe pojedinih izvođača na festivalima “Melodije Kvarnera” i “Dora” te kao koreograf i asistent za scenski pokret u studijskom zboru mladih “Sezam” za rock operu “Crno – bijeli svijet”. Angažirana kao član Državnog povjerenstva (Županijski izbornik) za dramski izraz Hrvatskih školskih susreta LIDRANO.

Dugogodišnji član udruženja Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatskog centra ITI-UNESCO, Hrvatskog centra UNIMA, Tranzicijskog izvedbenog kazališta “Trafik”.

Obrazovanje:

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci – studij predškolski odgoj.

Nagrade:

2002.godine ” Naj, Naj, Naj Festival”, nagrada za najbolju žensku ulogu u mjuziklu ” Ježeva Kućica”.

2003.godine “SLUK”, nagrada za animaciju i glumačku kreaciju u predstavi ” Damjanovo Jezero”.

2003.godine nominacija za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama i predstavama za djecu i mladež – ženska uloga – predstava ” Damjanovo jezero”.

Vanja Jovanović
Glumac
Datum rođenja: 07. veljače 1993.
Obrazovanje:

Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, studij glume i lutkarstva.

Radno iskustvo:

Do sada je surađivao s nekoliko kazališta, uključujući  Istarsko narodno kazalište Pula, Gradsko kazalište mladih Split, te Gradsko kazalište Požega.

U sklopu svojeg završnog rada iz lutkarstva na kraju treće godine Umjetničke akademije režirao je nagrađenu predstavu „U potrazi za dijamantnom suzom“.

Nagrade:

Nagrada Mali Marulić za najbolju predstavu u cjelini, Gradsko kazalište Požega, „U potrazi za dijamantnom suzom“, autorski projekt Vanje Jovanovića i Ivana Pokupića

 

Damir Orlić
Glumac
Datum rođenja: 15. listopada 1976.
Obrazovanje:

Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2001. godine.

Radno iskustvo:

Od 2001. godine počeo je djelovati kao vanjski suradnik – glumac u HNK Ivan pl. Zajc, a sve do 2016. godine u istom je kazalištu od 2002. bio u angažmanu kao glumac – prvak Drame. Od 2011. do 2014. godine obnašao je dužnost ravnatelja Hrvatske drame, a od 2015. radi i kao vanjski suradnik na Sveučilištu u Rijeci studij „Gluma i mediji“, kolegij Scenski govor i gluma.

Nagrade:

Nagrada za najbolju animaciju lutke na festivalu SLUK 2001.

Nagrada grada Rijeke za predstavu „Život lude“

Nagrada Novog lista na Međunarodnom festivalu malih scena Rijeka za predstavu „Život lude“

Nagrada HNK Ivana pl. Zajca za najbolju mušku izvedbu u sezoni za predstavu „Crnac“

Nagrada HNK Ivana pl. Zajca za najbolju mušku izvedbu u sezoni za predstavu „Život lude“

 

David Petrović
IMG_9326
Glumac

Datum rođenja: 26.03.1986. Rijeka

Radno iskustvo: Sudjelovao na nekoliko glumačkih radionica kao što su Mala škola kazališta Mire Gavrana, Ri teatar Bojana Lakoša i ARCO projekt u Smederevu (S i CG). Nakon mature prolazi audiciju kazališta lutaka i polaže pripravnički staž. Odigrao više predstava: “Sunce djever i Neva Nevičica”, „Postolar i Vrag”, „Mala vještica”, „Bijele kočije”, „Ružno pače”, „Sedan kozlini i samo jedan bedni vuk”, „Koka Kokone”, „Maca papučarica”, „Božić dobroga srca”, „Pustolovine Toma Sawyera”, „Romeo i (Giulietta)”… U produkciji GKL Rijeka postavio predstavu autorski projekt “Palačinka mog života”, a u suradnji s Alexom Đakovićem i predstavu “Trsatski zmaj”. Mlad, lud i željan rada…

IMG_9314Obrazovanje: Završio Prometnu školu i stekao zvanje poštansko-telekomunikacijski tehničar.

Stručno usavršavanje u Charleville – Mezieresu u Francuskoj na radionici Britanca Roda Burnetta “Punch and Judy”, 2011.

Nagrade:

SLUK 2011, Nagrada za najbolju animaciju za izvedbu step-plesača u predstavi Saše Anočića (prema ideji J. Swifta) Gulliver u zemlji malih ljudi

PIF 2011, Nagrada za najbolju mušku ulogu za interpretaciju i animaciju Petra Pana u predstavi P. Raosa (prema J. M. Barrieu) “Petar Pan Zgubidan” u režiji Zlatka Svibena

Mali Marulić, Split 2013., nagrada dječjeg žirija za najbolju predstavu autorskom projektu “Palačinka mog života” te nagrada stručnog žirija istoj predstavi za izuzetno umjetničko ostvarenje

Petra Šarac
petra_117copy

Glumica

Datum rođenja: 22. svibnja, 1991.

Završila je Prirodoslovno – matematičku gimnaziju u Osijeku te odmah nakon srednje škole (2010./’11.) upisala Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo.

U lipnju 2013. završila je preddiplomski studij, a 2016. diplomirala je na diplomskom studiju glume i lutkarstva. U sklopu nastave glume i lutkarstva sudjelovala je u brojnim glumačkim i lutkarskim radionicama Dionizijevog festivala u Osijeku i Đakovu.

U rujnu 2016. diplomirala je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, te time stekla zvanje akademskog glumca/lutkara.

Kazališno iskustvo:

2011. Požeški špigl (projekt UAOS-a i Gradskog kazališta Požega) – redatelj Robert Raponja

  1. Karlstadt Kunst Cabaret – Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac 2015. Duga (diplomska predstava iz lutkarstva) – redateljica Tamara Kučinović 2015. zapošljavanje u GKL Rijeka – glumica/lutkarica

petra_081copyFestivali:


2011. Marulićevi dani (Split) – izvedba ispitne produkcije Hamletov govor glumcima
2012. Dionizijev festival (Osijek) – izvedba ispitne lutkarske predstave Kako se zove predstava?– otvaranje festivala, izvedba ispitne produkcije Imitacije, intervjui (uloga Simone Gotovac)
2012. Marulićevi dani (Split) – izvedba ispitne lutkarske predstave
2012. Festival Tina Ujevića (Vrgorac) – otvaranje festivala poetskom predstavom Pod Tinovim kišobranom te izvedba ispitne lutkarske predstave  Kako se zove predstava?        2013. festival SLUK – lutkarska predstava Kako se zove predstava?                                   

Rođendan grada Karlovca – Karlovački pelivani, Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac
2013.  festival PIF Zagreb (voditeljica)

2013. lutkarski festivala Lutkokaz (voditeljica) 2013. Božićna čarolijaKarlovački pelivani, Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac

2013. razna umjetnička događanja Grada Osijeka (voditeljica)

2015. festival SLUK – lutkarska predstava Duga

 

Andrea Špindel

andrea-portretGlumica

Datum rođenja: 31.07.1991

Radno iskustvo:

            Tijekom osnovne i srednje škole pohađa dramski studij u sklopu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, II gimnazije u Osijeku, te Umjetničke akademije u Osijeku. Kroz studij gostuje na brojnim festivalima s ispitnim dramskim i lutkarskim predstavama (Dionizijev festival, Marulićevi dani, Osječko ljeto mladih, Vrgorsko ljeto, Lutkokaz, PIF, SLUK, Bugojansko lutkarsko bijenale, Osječko ljeto kulture, Kazališni inkubator, SOS), sudjeluje u mnoštvu dramskih i lutkarskih radionica pod vodstvom inozemnih predavača na Dionizijevom festivalu, nekoliko godina pohađa mimske i bubnjarske radionice na projektu Zemlja bez granica, sudjeluje u programima manifestacija svečanosti dana grada Osijeka, Požege i Vukovara, od 2012. g. radi kao voditelj na novogodišnjim i godišnjim koncertima Tamburaške škole Batorek, snima glazbeni spot, te film u sklopu projekta Koja si ti LEGEnda. 2013. g. s još dvojicom kolega postavlja autorski projekt u Teatru 054 u Osijeku pod naslovom Balet za nilske konje. 2014. g. prolazi na audiciji u GKL Rijeka.

Obrazovanje:

Umjetnička akademija u Osijeku – gluma i lutkarstvo (2013./2014.)  diplomski studij, Umjetnička akademija u Osijeku- gluma i lutkarstvo (2010.-2013.)-  završen preddiplomski studij,  II gimnazija Osijek (2006.-2010.)

Nagrada za najbolju glumu – animaciju za ulogu Pipi u predstavi GKL Rijeka „ Pipi Duga Čarapa“. – SLUK 2017.

Almira Štifanić
IMG_9274Glumica

Radno iskustvo: Godine 1982. tijekom studija zaposlila se u Kazalištu lutaka Rijeka kao glumac lutkar – pripravnik te je u kazališnoj sezoni 82./83. odradila pripravnički staž. Nakon diplome ponovno se zapošljava u Kazališu lutaka Rijeka gdje je i danas zaposlena kao glumac lutkar – prvak.
Nakon dobivene nagrade PIF-u pozvana je kao gost u Zagrebačko kazalište lutaka gdje je igrala u predstavi “Bajka o kraljevim trešnjama” u režiji Zvonka FestinijaSurađuje i sa riječkim HKD teatrom gdje igra u predstavi “Razgovori nakon pogreba” u režiji Vedrane Vrhovnik. Član je Udruženja dramskih umjetnika hrvatske.
IMG_9279Od 1999. g. vanjski je suradnik Visoke učiteljske škole i Filozofskog fakulteta u Rijeci te preadaje na kolegiju Lutkarstvo i scenska kultura i Film i RTV kultura.
Član je Povjerenstva za realizaciju lutkarske radionice za učitelje grada Rijeke u kojoj je uspješno sudjelovala u edukaciji učitelja za samostalan rad u izvanastavnim aktivnostima.

Obrazovanje: U Rijeci je pohađala osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 1986. g. na Pedagoškom fakultetu u Rijeci te na taj način stekla zvanje diplomirani pedagog – profesor.

Nagrade:

Osijek, 1989. g. SLUK
Priznanje Stručnog ocjenjivačkog odbora za najbolju glumačku kreaciju u predstavi “Iz Istarske škrinjice” u režiji Edija Majarona

Osijek, 1993. g. SLUK
Diploma za najbolju animaciju u predstavi “Čarobna kaljača” u režiji Zvonka Festinija

Vinkovci, 1995. g. Festival glumca
Nagrada za glumačku kreaciju u predstavi “Pinocchio” u režiji Edija Majarona

Osijek, 1995. g. SLUK
Nagrada za najbolju animaciju Čudnovate kraljice u predstavi “Vojnik koji je dobro išao” u režiji Zvonka Festinija

Zagreb, 1996. g. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka
Diploma stručnog žirija 29. PIF-a za animaciju Postolareve žene u predstavi “Postolar i vrag” u režiji Zorana Mužića

Osijek, 2009. SLUK, nagrada za najbolju animaciju u predstavi “Pustolovine Toma Sawyewra”u režiji Saše Anočića za ulogu Huckleberry Fynna

PIF 2009., Zagreb, nagrada za najbolju animaciju u predstavi “Pustolovine Toma Sawyera” u režiji Saše Anočića za ulogu Huckleberry Finna

Povelja za životno djelo za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva, Vukovarsko lutkarsko proljeće, 2013.

Zlatko Vicić
IMG_9376
Glumac

Datum rođenja: 10.07.1973.

Radno iskustvo: Glumom se počinje baviti još u srednjoj školi i paralelno u KUD-u Lučki radnik koji kasnije postaje Scenska radionica Porat. U GKL Rijeka dolazi 1993., a stalnim članom ansambla postaje 1994.

Nagrade:

Nagrada za animaciju za ulogu ovčice Wande u predstavi Jelene Tondini „Wanda LaVanda“ u režiji Morane Dolenc, 50.PIF, Zagreb, 2017.

Nagrada za glumačko ostvarenje za ulogu ovčice Wande u u predstavi Jelene Tondini „Wanda LaVanda“ u režiji Morane Dolenc, 20. susret HC Assitej-a, Čakovec, 2017.

SLUK Osijek; nagrada za glumačku kreaciju  u predstavi „Vojnik koji je dobro išao“-  za ulogu Vojnika

SLUK Osijek; nagrada za animaciju i glumačku kreaciju u predstavi „Sebični div“ –  za uloge Jeseni i Tuče

SLUK Osijek; nagrada za animaciju i glumačku kreaciju u predstavi „Ružno pače“ – za ulogu Kokoši

PIF Zagreb; nagrada za animaciju u predstavi „Romeo (i Giulietta)“ – za ulogu Romea

Mali Marulić, Split; nagrada za lutkarsku animaciju u predstavi „Veli Jože“ – za ulogu Velog Jože

SLUK, Osijek; nagrada za najbolju animaciju u predstavi „Veli Jože“ – za ulogu Velog Jože

Zlatna iskra, Kragujevac, Srbija; nagrada za glumu u predstavi „Sedam kozlini i samo jedan bedni vuk“ – za ulogu ovna Osme.

Također, u cjelini su bile nagrađivane i sljedeće predstave u kojima je sudjelovao:

„Tra la la – klaunijada odrastanja“, „Šuma Striborova“, „Slavuj“, „Plesna haljina žutog maslačka“.

Goran Zelić
GORAN_06
Glumac

Djelatnici

Magdalena Lupi Alvir | ravnateljica

Suzana Ostović | suradnica za pravne poslove

Marsinah Vokši Rosenfeld | voditeljica promidžbe i marketinga

Vedrana Balen Spinčić | stručna suradnica

Nataša Lerga | voditeljica računovodstva

Serđo Dlačić | voditelj tehničke službe

Vesna Sobol | blagajnica


Tehničko i scensko osoblje

Damir Ševček | inspicijent

Luči Vidanović | tehnologinja i kreatorica lutaka

Marija Volkmer | tehnologinja lutaka

Sanjin Seršić | majstor i kreator rasvjete

Srđan Badurina | majstor tona

Željko Drakulić | regulater rasvjete i tona

Mirko Križan | majstor pozornice

Mihajlo Uzelac | majstor pozornice

Radmila Mataruga / Andrea Valušek | kostimer – rekviziter

Dorian Požarić | majstor stolar


Na stručnom osposobljavanju

Tea Trivunović | ekonomistica

Andreja Jandrečić | likovna umjetnica

Podijeli na socijalnim mrežama