Gdje su nestale čarapice?

Mila Čuljak

doživljajno kazalište za bebe

Mjesto održavanja: Dječja kuća / kontejner, Rijeka

Ulaznice se prodaju putem webshopa, a sat vremena prije početka predstave na Blagajni Kazališta, Blaža Polića 3

Autorica koncepta i redateljica: Mila Čuljak
Scenografkinja, kostimografkinja i autorica vizualnog identiteta: Mejra Mujičić
Skladatelj: Adam Semijalac

Koautori: Alex Đaković, Damir Orlić i David Petrović

Izvođači: Alex Đaković, Damir Orlić, David Petrović / Petra Vučković

Partneri na projektu: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Dvorana kulture „Joga u svakodnevnom životu“, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, EPK Rijeka2020

premijera: 19. siječnja 2018. u MMSU

trajanje: 30 min.

preporučena dob: 8 mjeseci do 3 god.

 

“Neee, nemoj po podu, prljavo je!

Nemoj hodati bosa!

A gdje ti je druga čarapica?!”

 

Poznato?

Eh, mi ćemo biti na podu, jer pod je super, sjajan za razvoj motorike, prijateljska zona za tulumarenje s klincima i iskazivanje mini cirkuskih vještina mališana koji stasaju u rolajućem, puzajućem i čučećem stilu. Od dekice, lampica i čarapica, na toploj podlozi naših crvenih tatamija, stvorit ćemo doživljaj kazališta. Sve je u jakim kontrastnim vizualima, koji pašu našim malim istraživačima, te uz melodiju nastalu korištenjem pentatonske ljestvice koja im najviše godi.

A čarapice? One nestaju.

Skidamo ih dok mlataramo nožicama, skidamo ih dok jedemo papicu, dok spavamo, dok vježbamo kod logopeda, skidamo ih da bi baka pomirisala kvasinice i rekla: “Fuuuuj!“, skidamo ih da bi bose noge bile bose, ili se same skidaju, spadaju, odlaze… tko zna gdje i tko zna kad.

Zato svečano objavljujem da ćemo na ovoj  našoj izvedbi, najsvečanijom sjednicom svih čarapoljubaca osnovati azil za nesparene čarapice koje simboliziraju Međunarodni dan sindroma Down! Ne ostavljajmo čarapice usamljenima i odbačenima! Njima ćemo izgraditi ogromnu čaraposkulpturu i tako stvoriti zakloniti zagrljaj jer svi želimo kroz doživljajno-čulno-osjetno putovanje živjeti u zaštićenosti, pripadanju, zajedništvu i čulnosti za drugačije i različito.

 

Projekt podupire platforma Kliker.

Kalendar događanja


Nadolazeće predstave

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content