Ježeva kućica

Branko Ćopić

Autorska ekipa:

Tekst uglazbljenih fraza: Branko Ćopić
Glazba i scenska obrada: Hrvoje Hegedušić
Prilagodba za scensko izvođenje i režija: Sanda Langerholz Miladinov
Koreografija i scenski pokret: Norman Dixon
Kostimografija: Ljubica Wagner
Kreacija rasvjete: Damir Babić

Uloge:

Ježurka Ježić Karin Fröhlich
Lisica Mica Almira Štifanić
Medo Zlatko Vicić / Damir Orlić
Divlja svinja David Petrović
Vuk Alex Đaković / Damir Orlić
Poštar Zec Andrea Špindel

Za uzrast: 2+

Trajanje: 40 minuta

 

Generacije su djece odrastale uz legendarne Ćopićeve stihove o ljubavi prema vlastitom domu iz istoimene slikovnice. Postaviti na scenu, dakle pretočiti u drugi medij, zadrijeti u suptilno i cjelovito poetsko tkivo, prema riječima redateljice Sande Miladinov Langerholz, nije bio nimalo lak zadatak, kako za autorski tim, tako i za izvođače. No, Ćopićevo remek-djelo s prekrasnom glazbom Hrvoja Hegedušića na riječkoj lutkarskoj pozornici zarobilo je srca publike, već više od dva desetljeća ne silazi s liste naših najtraženijih predstava i jedno je od naših evergreena. Izvodi se kao igrana predstava u formi mjuzikla u kojem su lutke privremeno glumcima ustupile svoju scenu.
U premijernoj postavi predstave, uz Karin Fröhlich, Almiru Štifanić i Zlatka Vicića, igrali su Anđelko Somborski, Zdenka Marković i Branko Smiljanić.

Ježurka Ježić svakodnevno luta šumom, te je vrlo poštovan među šumskim životinjama. Jednoga dana, Ježurka je pozvan na maratonski ručak kod Lisice Mice, na što rado pristaje.
Nakon četverosatnog bogatog obroka Ježurka se vraća kući, a Lisicu, Medu, Vuka i Divlju svinju zanima što li to Ježurka kod kuće, toliko važnog, skriva…

Nagrade:

Na “Naj, naj, naj festivalu ” u Zagrebu članovima ansambla Gradskog kazališta lutaka Rijeka i suradnicima žiri festivala dodijelio je sljedeće nagrade za:

najbolju žensku ulogu – Karin Fröhlich
najbolju kostimografiju – Ljubica Wagner
i najbolju scensku glazbu – Hrvoje Hegedušić

Kalendar događanja


Nadolazeće predstave

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content