Nezaboravak

Urša Adamič / Peter Kus

U izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku

Uzrast: 6+
Trajanje: 50 min.

Raspored izvedbi

Srijeda, 6. studenog u 19:00 sati, HKD
Četvrtak, 7. studenog u 9:30 i 11:00sati, HKD

O predstavi

U kazalištu za djecu, stare se osobe najčešće pojavljuju kao blago puno bogatih uspomena i životnih istina. Pojavljuju se kao simbol mudrosti i iskustva, zbog čega želimo slušati njihove priče iz prošlosti. Ali stvarni život ovu romantičnu sliku starosti zna okrenuti potpuno naopako. Priča ove predstave inspirirana je djelomice i osobnim iskustvom budući da je autor u obitelji imao baku koja je bolovala od Alzheimerove bolesti.

U središtu predstave Nezaboravak je odnos djeda i unučice Lučke. Djed postaje zaboravan, vidi stvari kojih nema, čudno se ponaša i ne zna objasniti zašto je tako. Ako Lučkinu majku djedovo ponašanje sve više i više brine, Lučki se promijenjeni djed čini zanimljiv. Uživi se u njegov svijet neobičnih ideja i munjevitih pomisli. Djed se zbog demencije postepeno vraća u svoje djetinjstvo, a Lučka uz njega sve više odrasta. U jednom se trenutku njihovi putovi križaju i povezuju u zajedničkom doživljaju igre.

Predstava je pomoću maski, lutaka, kazališta predmeta i sjena, na poetski i vizualno uzbudljiv način, prikazala psihološki svijet starih ljudi s demencijom. Ako se djeca i odrasli užive u njihov drukčiji način shvaćanja svijeta, mogu ga tako bolje razumjeti i prihvatiti promjene u odnosima sa starim osobama koje ova bolest donosi.

Autorska ekipa:

Redatelj: Peter Kus
Dramaturginja: Urša Adamič
Likovno oblikovanje predstave: Natan Esku
Kostimografkionja: Zdenka Lacina
Asistentica kostimografkinje: Tončica Knez
Glazba: Peter Kus
Scenski pokret: Miha Arh
Oblikovanje rasvjete: Igor Elek

Izvode

Ivica Lučić, Kristina Fančović i Aleksandra Colnarić

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content