19. Virkas: „Avanture maloga Juju“ u Virovitici

Gradsko kazalište lutaka Rijeka s nagrađivanom predstavom „Avanture maloga Juju“ autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz te redateljice Renate Carole Gatice od 28. veljače do 2. ožujka 2023. gostuje u Virovitici u okviru festivala Virkas.

U organizaciji Kazališta Virovitica, ovogodišnji, 19. Virkas održava se od 10. veljače do 4. ožujka u Virovitici, Suhopolju, Slatini i Pitomači, a u gotovo mjesec dana publika će imati priliku pogledati deset predstava raznih žanrova. 19. Virkas nije zaobišao niti one najmanje koji će u okviru Festivala moći pogledati predstavu „Avanture maloga Juju“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Ova vesela i ritmična predstava u Kazalištu Virovitica bit će izvedena čak sedam puta; prvi put u utorak, 28. veljače u 9:30 sati, a sedmi put u četvrtak, 2. ožujka u 10:15 sati.

Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od odraslih koji formalno više nisu djeca, gaji neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati ih prevladati, pitanja su koja predstava postavlja i pomaže da odgovor nađe svatko za sebe.

Autorski tim predstave čine autorice Ivana Đula i Milica Sinkauz prema stihovima i skladbi istoimene pjesme Žarka Roje i Petra Bergama, redateljica Renata Carola Gatica, skladateljica Ivana Đula, kreatorica scenografije, objekata i kostima Alena Pavlović, suradnik za scenski pokret Damian Cortes Alberti te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

Uigran glumački tim čine Andrea Špindel, Tilen Kožamelj, Damir Orlić, David Petrović i Zlatko Vicić.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content