U subotu, 19. studenog se održava Noć kazališta u sklopu koje će u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka biti izvedena premijera predstave „PALAČINKA MOG ŽIVOTA“, autorski projekt  glumca-lutkara GKL-a Davida Petrovića u 19 sati. Prije same premijere, u 18, 30 sati, bit će otvorena izložba “Ritam silueta” autorice Nise Hrvatin. Ulaz je slobodan!

„PALAČINKA MOG ŽIVOTA“ priča je o kuharu koji cijeloga života mašta o tome da napravi palačinku svoga života i pobijedi na natjecanju. U njegovoj kuhinji sve živi i svaki predmet ima dušu…Mislili ste da špinat, jaje i brašno ne govore? Prevarili ste se! Želite li isprobati palačinku svog života dođite u Gradsko kazalište lutaka Rijeka!

Više o autoru predstave:

David Petrović je sudjelovao na nekoliko glumačkih radionica kao što su Mala škola kazališta Mire Gavrana, Ri teatar Bojana Lakoša i ARCO projekt u Smederevu (S i CG). Nakon mature prolazi audiciju kazališta lutaka i polaže pripravnički staž. Odigrao više predstava: “Sunce djever i Neva Nevičica”, „Postolar i Vrag”, „Mala vještica”, „Bijele kočije”, „Ružno pače”, „Sedan kozlini i samo jedan bedni vuk”, „Koka Kokone”, „Maca papučarica”, „Božić dobroga srca”, „Pustolovine Toma Sawyera”, „Romeo i (Giulietta)”.

Više o autorici izložbe:

Nisa Hrvatin je studentica treće godine Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, odjela grafike. Svoje zanimanje prema umjetnosti pokazuje od osnovne škole pohađajući radionice AL-IV-a, dodatne likovne nastave i Likovnog istraživačkog ateliera darovitih osnovnoškolaca. Od 1997. godine počinje imati grupne izložbe s radionicom AL-IV-a, te potom u Kortilu i Kružnoj galeriji s LIADOM. U srednjoj školi pohađa batik u likovnoj radionici “Romolo Venucci” s kojom izlaže u Circolu. “Ritam silueta” joj je prva samostalna izložba u kojoj se predstavlja s istraživačkim radom s nastave kolegija Crtanja, profesora-docenta Siniše Majkusa. Istraživanje počinje s ljudskom figurom koja se niže i postepeno se gubi u masi. Težnja je naglasak na ritam koji postiže nizanjem i bojom. Siluete su brze skice ljudske figure koje se nazivaju krokiji, te njihovo zasičenje stvara harmoniju kompozicije. Svaki lik ima svoju priču i svoji pokret koji zapravo se zanemaruje zbog cijeloukupnog dojma. Upravo svojim radom želi potaknuti na razmišljanje da smo sami u gomili i stopljeni u njoj, te da se svakome posebno trebamo posvetiti da bismo se međusobno razumijeli i doživjeli. Radovi su izvedeni u crtačoj i slikarskoj tehnici te teže ponavljanju. Dodatni naglasak je bio pri istraživanju da se cjeloukupna kompozicija lako može upotrijebiti za dizajnerske svrhe.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content