ALMIRA ŠTIFANIĆ, glumica-lutkarica i prvakinja Gradskog kazališta lutaka Rijeka ovogodišnja je dobitnica Zlatne plakete “Grb grada Rijeke”, javnog priznanja Grada Rijeke i to za izniman doprinos značenju i popularizaciji lutkarske umjetnosti.
U obrazloženju nagrade je zapisano: “Almira Štifanić više od 30 godina bavi se lutkarstvom. U tom je razdoblju pokazala uz izraziti dar za animaciju i posebnu ljubav prema lutkarstvu što je rezultiralo neprekidnim usponom u znanjima, vještinama i kvaliteti vlastitog rada te odnosa prema lutkarstvu. Na tom putu je djelovala nesebično i široko u edukaciji prenoseći svoje znanje na različite čimbenike u odgoju i obrazovanju. Time je dala ogroman doprinos prepoznavanju posebnosti i značaja lutkarske kulture u odgoju najmlađih generacija istodobno popularizirajući i otvarajući lutkarsku umjetnost prema javnosti.
Almira je svojim djelom pribavila sebi i kazalištu osobiti značaj i dokazala da kreativnost lutkarskoj umjetnosti daje iznimnu vrijednost i komponentu dostojnu pažnje.
Danas u vrijeme agresivnih i zavodljivih medija koji otuđuju dijete stvarajući ovisnost Almira je svojim djelom promocije lutkarstva dokazala da je iskustvo doživljaja lutkarske predstave živo i nezamjenjivo u osjetljivoj dobi razvoja svakoga djeteta.
Lutkarstvo obogaćuje i potiče dijete u razvoju i otvaranju ka spoznajnom svijetu u čemu je Almira dala svoj veliki doprinos kako kroz predstave u matičnoj kući tako i kroz brojne lutkarske radionice i seminare namijenjene djeci i odgajateljima.”
Najljepše čestitke!

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content