Hit-predstava mjuzikl „Pepeljuga“ autorice teksta i stihova Magdalene Lupi Alvir, skladatelja Duška Rapoteca Utea u režiji i koreografiji Mojce Horvat izvodi se u GKL Rijeka u subotu, 8. ožujka u 11:00 i 18:00. Ovom prilikom u predstavu se uključila i prvakinja Hrvatske drame, Andreja Blagojević u ulozi Kraljice i Majke koje originalno igra Karin Fröhlich. Kako je glumica morala ostati na bolovanju, u kratkom roku uloge je vrlo uspješno preuzela Andreja Blagojević koja već ima iskustva u mjuziklima. Andreja Blagojević višestruko je nagrađivana glumica koja se osim glumačkim, bavi i pedagoškim radom na akademiji „Gluma, mediji, kultura“ čiji je osnivač i voditelj Rade Šerbedžija i gdje predaje scenski govor prema Lessacovoj metodi za što se školovala u Americi.
Predstava „Pepeljuga“ selektirana je za festivale „Mali Marulić“ u Splitu i „Naj, naj, naj festival“ u Zagrebu koji se održavaju u travnju, a i u izboru je za selekciju predstava za Festival glumca u Vinkovcima.
U predstavi sudjeluju Elena Brumini kao Pepeljuga, Zlatko Vicić kao Otac i Kralj, Goran Zelić kao Princ, Božena Delaš i Dina Đuka kao zločeste Sestre i Alex Đaković kao Maćeha.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content