Assitejeva nagrada za glumačko ostvarenje u ruke Zlatka Vicića

Na 20. Susretu hrvatskog centra Assitej 2017. održanom od 16. do 20. listopada u Čakovcu nagradu za glumačko ostvarenje dobio je glumac-lutkar Gradskog kazališta lutaka Rijeka Zlatko Vicić za naslovnu ulogu u prekrasnoj, toploj predstavi Wanda Lavanda autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc.

Kako stoji u obrazloženju stručnog žirija kojeg su činili dramaturginja Petra Mrduljaš Doležal, redateljica Olja Lozica i redatelj Dario Harjaček, Vicić je u ovoj ulozi objedinio iznimnu lutkarsku animaciju i veliku glumačku predanost kako bi najmlađoj publici približio lik ovčice neobičnog izgleda. U konkurenciji za prestižne nagrade sudjelovalo je 10 predstava iz Hrvatske u selekciji Katarine Kolega.

Za animaciju ovčice Wande, Zlatko je nagrađen i na 50. međunarodnom lutkarskom festivalu PIF u Zagrebu održanom u rujnu ove godine. Autorski tim predstave, uz autoricu Jelenu Tondini i redateljicu Moranu Dolenc, čine Anita Valo i Meri Jaman kao skladateljice, Luči Vidanović kao kreatorica lutaka, scenografije i kostima te kao lutkarska tehnologinja i Sanjin Seršić, oblikovatelj svjetla. Uz Zlatka Vicića, u predstavi igraju Petra Šarac i Vanja Jovanović.

Ovu priču o toleranciji i uvažavanju različitosti koja djeci od najranije dobi pomaže prihvatiti drugačije od sebe, pogledajte u prosincu u Gradskom kazalištu lutaka. Svi ste dobrodošli, jer toleranciji se uči od malih nogu!

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content