Avanture maloga Juju

IVANA ĐULA I MILICA SINKAUZ

(prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama)

Autorska ekipa:

Redateljica: Renata Carola Gatica

Skladateljica: Ivana Đula

Kreatorica scenografije, objekata i kostima: Alena Pavlović

Suradnik za scenski pokret: Damian Cortes Alberti

Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić

Sudjeluju:
ANDREA ŠPINDEL
TILEN KOŽAMELJ
DAMIR ORLIĆ
DAVID PETROVIĆ
ZLATKO VICIĆ

Za uzrast: 3+

Premijera 22. rujna 2018.

U autorskom projektu poznatoga naziva, redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula bave se translacijom pjesme u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom pjesme, autorice se u procesu rada neće oslanjati isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak će biti na njezinoj formi, na glazbenom obliku, melodiji i ritmu. Kroz proces zajedničkog istraživanja, autorski tim će se fokusirati na pitanje: kako postaviti jednu pjesmu?
Polazna točka istraživanja bit će pjesma koja je već generacijama jedna od prvih pjesmica koju djeca nauče. Riječ je o pjesmi Avanture maloga Juju. Zajedno s našim glumcima, publika će ući u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila.
Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gajimo neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.

Kalendar događanja


Nadolazeće predstave

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content