U subotu, 12. prosinca 2020. u 17:30 i 19:00 sati bit će održana praizvedba i premijera predstave Moj prijatelj Mraz, autorice Vedrane Balen Spinčić i redatelja Serđa Dlačića.

Ova neobična priča djeci na blizak i zabavan način u predblagdansko vrijeme dočarava duh nadolazećih blagdana. Kroz toplu priču o neobičnom prijateljstvu, spajajući svijet fantazije i bajke sa stvarnošću, predstava govori o tome kako možemo ispuniti želje i usrećiti svoga bližnjega te poručuje da se Djed Mraz zapravo krije u svima nama.

Autorica i dramaturginja predstave Vedrana Balen Spinčić ističe kako ova predstava pristupa često obrađivanoj blagdanskoj temi na nešto drugačiji način, kritizirajući današnje konzumerističko društvo koje je profaniralo duh Božića. Moj prijatelj Mraz predstava je koja podsjeća da smisao blagdana nije u materijalnome, već da je poanta usrećiti bližnjega, što je svakako važna poruka i za djecu i za odrasle.

Uz autoricu i dramaturginju Vedranu Balen Spinčić i redatelja Serđa Dlačića, dio autorskog tima su i scenografkinja i kreatorica lutaka Luči Vidanović, skladatelj Srđan Badurina i oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, dok uigrani glumački ansambl čine Petra Šarac, Almira Štifanić, Karin Fröhlich, Alex Đaković i Zlatko Vicić. Ono što je važno naglasiti jest da autorski tim predstave čine „kućne snage“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka što riječke lutkare posebno veseli jer, kako navode, poanta Božića je zajedništvo, veselje i radost, a upravo to pronalaze i osjećaju u svojoj maloj kazališnoj obitelji.

Predstava je za uzrast 3+ i izvodit će se tijekom cijelog prosinca, a možete ju pogledati već sljedeći tjedan od ponedjeljka, 14. prosinca do subote, 19. prosinca, i to radnim danom u 17:30 i 19:00 te subotom u 11:00 i 18:00 sati, kao i tjedan poslije, od ponedjeljka 21. prosinca do srijede, 23. prosinca u 17:30 i 19:00 sati.

Već tradicionalni novogodišnji program Kazališta, koji će se održavati od ponedjeljka, 28. prosinca do srijede 30. prosinca u 17:30 i 19:00 sati te 31. prosinca u 17:30 sati, ove godine će se također obilježiti ovom predstavom uz podjelu unikatnih poklona izrađenih u lutkarskoj radioni Kazališta te dodatni prigodni program, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na blagajni Kazališta na mail blagajna.gklri@gmail.com, a kupiti sat vremena prije početka izvedbe.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content