Ovog tjedna ekipa GKL Rijeka imat će vjerojatno najzaposleniji tjedan u sezoni. U samo sedam dana izvest će 18 predstava i to na tri festivala, jednom gostovanju, a igrat će naravno i u svom kazalištu.
Dakle, hit mjuzikl Gradskog kazališta lutaka Rijeka „Pepeljuga“ gostovat će u Starom Gradu na Hvaru u nedjelju 6. travnja i u ponedjeljak 7. travnja, a zatim će se u Splitu pridružiti mnogim kazališnim ansamblima okupljenim povodom održavanja 7. „Malog Marulića“, festivala hrvatske drame za djecu koji ove godine započinje u ponedjeljak 7. travnja i traje do četvrtka 10. travnja. Predstava „Pepeljuga“ izvest će se u Gradskom kazalištu lutaka Split u 10,00 i 11,30 sati u utorak 8. travnja. Isti će naslov igrati i u sklopu 14. „Naj, naj, naj festivala“ kojeg organizira zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica. Festival ove godine traje od 11. do 16. travnja, a mjuzikl „Pepeljuga“ bit će izveden u nedjelju 13. travnja.

U sklopu 19. „Vukovarskog lutkarskog proljeća“, koje se ove godine održava od 7. do 12. travnja, čak osam puta igrat će uspješnica GKL Rijeka „Palačinka mog života“. Naslov će igrati u Otoku, Babinoj Gredi, Ivankovu, Iloku, Lovasu, Vukovaru, Bošnjacima i Vinkovcima. Priča o kuharu koji cijeli život mašta o tome da napravi palačinku svog života i pobijedi na natjecanju autorski je projekt Davida Petrovića, glumca-lutkara Gradskog kazališta lutaka Rijeka.
U GKL Rijeka izvest će se “Tri praščića” u terminima za građanstvo, te u petak dvije izvedbe za vrtiće i škole.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content