GKL Rijeka na festivalu Tobogan

Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjeluje u programu festivala Dječje kuće EPK Rijeka2020 Tobogan te na Riječkim ljetnim noćima.

Festival Tobogan održava se po prvi put i kreativni tim sastavljen je od ustanova u kulturi grada Rijeke Gradske knjižnica Rijeka, Art-kina i Gradskog kazališta lutaka Rijeka te Vijeća mladih Benčić.
Otvaranje festivala održava 27. lipnja 2017. s programima Osvajanje ustanova, započinje s jutarnjim osvajanjem u Art-kinu, te u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka i Gradskoj knjižnici. GKL Rijeka za tu priliku održava program Budi glumac na jedan dan! Nakon toga, s početkom u 21 sat u Benčiću održat će se i službeno otvaranje uz ulični solo show Triko Cirkus teatra u izvedbi Nikoline Maj.

GKL Rijeka sudjeluje s radioničkim i izvedbenim programima tijekom cijelog festivala.
Lutkarsko glumačka radionica Složna kućica pod vodstvom Gorana Zelića i Vanje Jovanovića počinje 28. lipnja i traje do 8. srpnja kad će se na zatvaranju festivala u Benčiću, s početkom u 21 sat, izvesti predstava u formi paravanskog teatra koju će djeca s voditeljima tijekom trajanja festivala stvarati.

Iz repriznog programa izvodi se vrlo popularna i tražena predstava za najmlađe, Beba Bebač, autorski projekt Davida Petrovića.29. lipnja 2017. u parku Prirodoslovnog muzeja , a izvest će se dvije predstave s početkom u 18 i 19 sati. Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju na blagajni kazališta, dok se ulaznice podižu najranije 35, a najkasnije 10 minuta prije početka predstave na mjestu izvedbe.

Tobogan je bogat i premijernim programom. Tako će GKL Rijeka u suradnji s Umjetničkom organizacijom CLOU premijerno izvesti interaktivnu predstavu Srećine cipele autorica Valentine Lončarić i Nine Sabo prema predlošku H. C. Andersena. Predstava je dio ciklusa Philolab4kids i specifičnost je da na kraju izvedbe glumice razgovaraju s djecom i potiču ih na, djeci primjereno, filozofsko razmišljanje od malih nogu. Premijerna izvedba održat će se u GKL Rijeka u subotu, 1. srpanja 2017. u 19 sati.

Srećine cipele

Kao novitet u Rijeci i Hrvatskoj, u okviru festivala bit će postavljena i predstava u formi kamišibaj teatra (japanske papirnate drame), a prema slikovnici poznate ilustratorice Pike Vončine – Četiri godišnja doba. Premijerna izvedba je 6. srpnja 2017. u 21 sat u parku Astronomskog centra na Vežici, a reprize 7. srpnja u 20 i 21 sat.
Zatvaranje festivala 8. srpnja 2017. u Benčiću obilježit će mnoga događanja, a GKL Rijeka sudjeluje s izvedbom Složne kućice.

Ulaz na sve programe GKL Rijeka je slobodan uz prethodnu rezervaciju i podizanje ulaznica, osim za otvaranje i zatvaranje gdje ulaznice nisu potrebne.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content