Wanda Lavanda i Palačinka na festivalima i gostovanjima

Sezona u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka započela je festivalima i gostovanjima vedre i vesele Wande Lavande autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc.

Na Poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru predstava će se izvesti u subotu, 26. kolovoza u 11:00, a već sljedećeg dana u nedjelju u Ljubljani u Lutkovnom gledališču Ljubljana povodom generalne skupštine Europske mreže Small Size čiji je član odnedavno i GKL Rijeka. Polovinom rujna Wanda sudjeluje i na zagrebačkom PIF-u, najvećem međunarodnom lutkarskom festivalu u Hrvatskoj, a izvedena je i u Loparu, na otoku Rabu 24. kolovoza što je omogućila Županijska kulturna mreža Primorsko-goranske županije.

Predstava je premijerno izvedena početkom 2017. godine i osvojila i kritiku i publiku te ostaje na repertoaru Gradskog kazališta lutaka i ove sezone. Uz autoricu teksta riječanku Jelenu Tondini i redateljicu Moranu Dolanec, u autorskom timu su Luči Vidanović kao kreatorica lutaka i scenografije, članice grupe Meritas, Anita Valo i Meri Jaman kao skladateljice te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić . Naslovnu ulogu nosi najnagrađivaniji glumac GKL-a Zlatko Vicić uz sjajnu podršku mladih kolega Vanje Jovanovića i Petre Šarac.

Predstava autora Davida Petrovića Palačinka mog života putuje za Varaždin i Špancirfest gdje će se izvesti u subotu, 26. kolovoza u 19:00. Od svoje premijere, 2012. predstava je izvedena gotovo 150 puta i jedna je od najpopularnijih predstava na repertoaru GKL-a.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content