Nakon gostovanja u Pučkom otvorenom učilištu u Rovinju 4. listopada, s predstavom “Šuma striborova” redatelja Laryja Zappije, ansambl GKL-a putuje u Čakovec gdje će 18. listopada u 14 sati sudjelovati na 14. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assiteja, s predstavom “Izgubljena priča – Ivica i Marica” autorice Vedrane Balen Spinčić. Suvremena verzija poznate bajke braće Grimm – “Izgubljena priča – Ivica i Marica”, u režiji Serđa Dlačića, posebna je po tome što inaugurira “ulično kazalište” koje ima tendenciju biti svima dostupno – doći u svako selo, mjesto, grad – čime je Gradsko kazalište lutaka Rijeka uvelo intrigantan novitet u svoj repertoar.
Iznimna posjećenost dosadašnjih Susreta (u prosjeku s više od 5.000 gledatelja), kao i činjenica da hrvatska kazališta predstavljaju svoja ponajbolja ostvarenja tijekom protekle sezone, osigurala su ovom festivalu status jedne od vodećih manifestacija za djecu u Hrvatskoj. Predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka bit će izvedena u Centru za kulturu.
“Izgubljena priča – Ivica i Marica” autorice Vedrane Balen Spinčić već 25. listopada ponovno gostuje – u Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice, s izvedbom u 11 sati.

“Veli Jože” redatelja Renea Medvešeka, najnovija predstava GKL-a Rijeka, dan poslije, 26. listopada, gostuje u Zorin-domu u Karlovcu, s predstavama u 10 i 12 sati.
U predstavi sudjeluje gotovo cijeli lutkarsko-glumački ansambl GKL-a Rijeka sa Zlatkom Vicićem u naslovnoj ulozi.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content