Gradsko kazalište lutaka Rijeka: „Avanture maloga Juju“ dio festivala PIR

Na inicijativu Gradskog pozorišta Podgorica, Crna Gora, ove srijede, 8. travnja započinje Prvi internet regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST u kojem sudjeluje i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa svojom nagrađivanom predstavom „Avanture maloga Juju“ autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama) te redateljice Renate Carole Gatica. (https://www.youtube.com/watch?v=BLNwZm7mt4Q)

Na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica bit će prikazano devet predstava, a „Avanture maloga Juju“ premijerno se prikazuju u petak, 10. travnja u 17 sati.

Kako bi djeca u vrijeme kada su obustavljena javna okupljanja i dalje mogla pratiti različite kazališne predstave, ovaj tjedan započinje Prvi internet regionalni festival teatra za djecu – PIR FEST. Točnije, od 8. do 16. travnja na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, koje je inicijator ovog festivala, premijerno će biti prikazano devet različitih naslova od strane devet različitih sudionika. Uz riječke lutkare koji će se predstaviti sa svojom predstavom „Avanture maloga Juju“, u kojoj uvijek uživa i mala i velika publika, sudionici su i Gradsko pozorište Podgorica s predstavom „Čarobnjakom iz Oza“, Pozorište „Boško Buha“ iz Beograda s predstavom „Mala sirena“, Pozorište mladih Novi Sad s predstavom „Ljepotica i zvijer“, Pozorište mladih Sarajevo s predstavom „Kekec“, Dečije pozorište Subotica s predstavom „Par cipela“, Malo pozorište „Duško Radović“ iz Beograda s predstavom „Strašne priče braće Grim“, Pozorište lutaka „Pinokio“ s predstavom „Knjiga o džungli” te Festival pozorišta za djecu iz Kotora s projektom „Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi“.

Predstava „Avanture maloga Juju“ premijerno će biti prikazana u petak, 10. travnja u 17 sati, a cjelokupni raspored premijernog prikazivanja predstava nalazi se na You Tube kanalu (https://www.youtube.com/channel/UCvgPUxMvHzomrpFYLaOa75Q) Gradskog pozorišta Podgorica.

Važno je naglasiti kako će svaka pojedina predstava biti dostupna za pogledati 14 dana od dana premijernog prikazivanja te da tako Festival završava 30. travnja. Obzirom da je Festival natjecateljskog karaktera, predstave će biti vrednovane glasovima publike, odnosno brojem „lajkova“. Proglašenje pobjedničke predstave planirano je 30. travnja.

 

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content