Europska gostovanja u listopadu

„Avanture maloga Juju“ putuju na festival u Skopje i po posebnom pozivu u Bruxelles, „Srce veće od mene samog“ ide u Čakovec na 25. ASSITEJ, a tu su i obilježavanje Dječjeg tjedna i dva otočka gostovanja.

Ansambl Gradskog kazališta lutaka Rijeka s predstavom „Avanture maloga Juju“ gostuje na Prvom festivalu „Igor Madžirov“ koji će se u organizaciji Kazališta za djecu i mlade održavati u Skopju u Makedoniji od 30. rujna do 4. listopada. Ova nagrađivana predstava autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama) te redateljice Renate Carole Gatice na rasporedu je u nedjelju 2. listopada, a iz naše zemlje na ovom međunarodnom festivalu gostuje još kazalište Žar ptica iz Zagreba.

Nakon festivala u inozemstvu, riječke lutkare očekuje nacionalni festival i to 25. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ koji će se kao i svake godine održavati u Čakovcu. Tako će se u utorak 11. listopada uprizoriti još jedna nagrađivana predstava – „Srce veće od mene samog“ autorice i redateljice Tamare Kučinović. Predstava je glumačka, emotivna, istovremeno i snažna i nježna, a publika će je imati prilike vidjeti i na pozornici Gradskog kazališta lutaka Rijeka u petak 7. listopada u 18:00 sati te u subotu 8. listopada u 11:00 i 18:00 sati. Te su izvedbe dio Dječjeg tjedna, koji se ove godine obilježava od 3. do 9. listopada, pa je cijena ulaznice u slobodnoj prodaji snižena. „Ovo je jedna od onih predstava koje se pamte“, poručuju iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka i pozivaju svih na druženje s Ursom, glavnim likom ove priče.

Također, na ovogodišnjem ASSITEJ-u likovna umjetnica Kazališta Marija Volkmer postavit će retrospektivu – izložbu „Za naše daske prikovani 60 godina… i još koja više“, koja je prvotno bila postavljena 2020. godine u atriju Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a povodom 60 godina djelovanja Kazališta, a sada je proširena i novim desetljećem.

I još, publiku na Rabu u petak 14. listopada očekuje već spomenuta predstava „Avanture maloga Juju“, a slavna „Palačinka mog života“, autorski projekt Davida Petrovića, u Omišlju će gostovati u subotu 15. listopada, sve u dogovoru s lokalnim organizatorima.

Ono čemu se treba posvetiti posebna pažnja je gostovanje u Belgiji, u Bruxellesu povodom 30. obljetnice održavanja hrvatske nastave u Kraljevini Belgiji. Na poziv belgijske Udruge roditelja hrvatske nastave dobro uigrani ansambl predstave „Avanture maloga Juju“ gostovat će u Dvorani „La Venerie“ u petak 21. listopada, o čemu će još biti riječi.

Kraj listopada ekipa iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka ipak će dočekati u svojoj kući, kako svoje kazalište često zovu, i to uz prvu ovosezonsku premijeru predstave „Pčelica Maja“ poznatih autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz (prema romanu Waldemara Bonselsa) i redateljice Renate Carole Gatice.

Neka avanture započnu!

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content