Gradsko kazalište lutaka Rijeka najavilo novu sezonu i jesenji program

Početkom rujna 2016. godine Gradsko kazalište lutaka Rijeka otvara novu uzbudljivu sezonu pod motom „Nacrtaj se u kazalištu!“ Povodom toga održana je konferencija za novinare u prostorima Kazališta 11.07. Ravnateljica Magdalena Lupi Alvir uvela je prisutne u jesenji program i repertoar koji će obilježiti ulazak Kazališta u sezonu 2016./2017. Dok će Pipi Duga Čarapa otvoriti sezonu u rujnu, Wanda Lavanda i Božična Pričopredstava također će se premijerno odigrati nešto kasnije u sezoni. Najavljen je i povratak edukativne predstave Moje tijelo u osvježenoj glumačkoj podjeli. Ravnateljica Magdalena Lupi Alvir predstavila je ideju da se svake sezone predstavi jedna nova kazališna forma, a u novoj sezoni to je pričopredstava, spoj pripovjednog, izvedbenog, glazbenog i glumačkog s animacijskim elementima. U novoj sezoni također se nastavljaju i edukativno-umjetnički projekt Lutkofor, te suradnja u projektu „Philolab4kids koji okuplja mlade umjetnike i filozofe s ciljem oblikovanja nove interaktivne predstave „Srećine cipele“.

Ove godine biti će održana i 21. međunarodna revija lutkarskih kazališta, a najavljene su i lutkarsko-dramske radionice te Mali lutkarski razgovori.
Voditeljica promidžbe i marketinga Marsinah Vokši Rosenfeld osvrnula se na obiteljske sezonske pakete koji će posjetiteljima pružiti pogodnosti pri kupnji ulaznica. Predstavljena je i nova sezonska knjižica čiji je sponzor Metronet, a ilustracije i grafičko oblikovanje potpisuje Petra Blažinić.

Pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar naglasio je ulogu GKL-a u projektu Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content