S veseljem javljamo da je predstava GKL-a Rijeka „Izgubljena priča: Ivica i Marica“, izabrana je za izvedbu na 52. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku!

Predstava Vedrane Balen Spinčić (prema braći Grimm) bit će izvedena u četvrtak, 5. srpnja 2012. u HNK-u Šibenik, s početkom u 19 sati.
Omiljena priča braće Grimm “Ivica i Marica”, svjetski klasik dječje književnosti, osuvremenjena je u dramatizaciji Vedrane Balen Spinčić, s lutkama Luči Vidanović te pod redateljskim čarobnim štapićem Serđa Dlačića. Ivicu i Maricu te strašnu vješticu oživljavaju glumci Karin Fröhlich i David Petrović.
Međunarodni dječji festival predstavlja nesumnjivu posebnost hrvatske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od pedeset godina, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. Zamišljena je smotra onog najboljeg u stvaralaštvu za djecu i dječjeg stvaralaštva, a cilj joj je unaprijediti estetski odgoj djece i mladeži, te razvijati umjetničke oblike dječje kreativnosti.

Predstava „Izgubljena priča: Ivica i Marica“ nakon Šibenika putuje na Cres. Predstava će biti izvedena 9. srpnja 2012.u gradu Cresu, s početkom u 21 sat.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content