„Izgubljena priča: Ivica i Marica“ na repertoaru Kazališta

Poštovana i draga publiko,

Zbog bolesti i samoizolacija u tjednu od 5. do 11. travnja neće biti održane izvedbe predstave „Tri praščića“, autora Jiri Jaroša koju je po redateljskom konceptu Želimira Prijića obnovio Serđo Dlačić. Ljubazno se moli publika koja je već kupila ulaznice za navedenu predstavu da se za sve informacije javi na mail blagajne Kazališta blagajna.gklri@gmail.com. Molimo za razumijevanje uz napomenu kako će ta omiljena predstava mališana ove sezone svakako još biti na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Umjesto „Tri praščića“ za publiku će igrati predstava „Izgubljena priča: Ivica i Marica“, autorice Vedrane Balen Spinčić (prema braći Grimm) i redatelja Serđa Dlačića, i to 7., 8. i 9. travnja u 17:30 sati te 10. travnja u 11:00 i 18:00 sati. Također, ista će predstava na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka biti i 14., 15. i 16. travnja u 17:30 sati te 17. travnja u 11:00 i 18:00 sati.

Jednom davno živjela su braća Grimm. I napisali su mnogo lijepih bajki koje i dan danas žive i inspiriraju. Jedna od njih je i bajka o bratu i sestri koji se susreću s mnogim nedaćama i fantastičnim bićima i preokretima. Tako su glumci s malim, putujućim kazalištem, iz prašnjavog kovčega izvukli na svjetlo dana tj. pod kazališne reflektore ovu staru priču i osvježenu je ispričali 200 godina nakon njena prvog zapisa. U viđenju “Ivice i Marice” riječkih lutkara, priča zadržava svoju izvornu fabulu, ali djeluje vrlo suvremeno. Osim zabave i napetosti, publika iz predstave može iščitati i plemenitu poruku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim.

Autorica lutaka i scenografije je Luči Vidanović, skladatelj Srđan Badurina, a predstavu izvode Karin Fröhlich i David Petrović.

Predstava je za uzrast 3+ i traje 40 minuta.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti putem portala Mojekarte.hr, a rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com. Blagajna (Blaža Polića 3) je otvorena sat vremena prije početka svake izvedbe, a rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 24 sata prije početka održavanja programa. Cijena ulaznice iznosi 25,00 kuna.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content