Ljetna dramsko-lutkarska radionica: Čudesna ljetna noć

Ljetna dramsko – lutkarska radionica Čudesna ljetna noć već je treća radionica takvog tipa koja će se provesti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Cilj radionice je promicati lutkarsku umjetnost i stvaralaštvo, a kod polaznika poticati razvoj pažnje, glasa, govorne izražajnosti, koncentracije, pamćenja, kreativnosti, mašte i zajedništva. Polaznici će se upoznati s lutkarskom animacijom tj. kroz igru predmeta osmišljavat će svoju predstavu na temu Ivanjske noći. Ljetni solsticij je jedan od dva značajna dana u godini – dva najvažnija prirodna praznika, kada bismo dio svoje pozornosti trebali podariti Suncu. Na ljetni solsticij Sunce dosegne najvišu točku svoga godišnjeg putovanja. Tada je, od svih dana u godini, najduži dan. Toga dana službeno počinje ljeto, a ponekad se naziva i ljetnim Božićem. Istovremeno, taj najsunčaniji dan krije u sebi najčudesniju noć. Što će se u njoj dogoditi? Prijavite se na radionicu i istražite i otkrijte zajedno!
Radionica je namijenjena uzrastu od 9 godina na više, gornje granice dobi nema, a dramsko i lutkarsko iskustvo nije potrebno. Potrebna je volja za učenjem novoga, zrno hrabrosti i želja za kolektivnom radom i scenskim nastupom. Radionica se održava u okviru Riječkih ljetnih noći i završava prezentacijskom izvedbom 1. srpnja u 19:00 na pozornici GKL Rijeka.

Voditelji: akademski glumci Dubravka Tintor i Goran Zelić

Vrijeme održavanja: od 20. lipnja do 1. srpnja 2016. od 10:00 do 13:00 sati (svaki dan osim 22., 25. i 26. lipnja 2016.)
Prezentacija radionice : 1. srpnja 2016. u 19:00 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

Mjesto održavanja: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Blaža Polića 6, Rijeka

Broj polaznika: max. 15

Cijena: 250 kn

Uzrast: 9+

Prijave se primaju do 16. lipnja na gradsko-kazaliste-lutaka@ri.t-com.hr

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content