Lutkarski siječanj

Riječki lutkari u novu 2022. godinu krenuli su jako radno! Dok se obnavlja mali lutkarski mjuzikl „Nove zgode Wande LaVande“, započele su probe za novu predstavu „Mrljek i Prljek“ čija će premijera biti u veljači. Dakako, u siječnju nas očekuje i snažan spoj lutkarskog i dramskog izričaja – „Šuma Striborova“.
Predstava „Nove zgode Wande LaVande“ nastavak je popularne predstave i sada već ikone riječkog lutkarskog kazališta – „Wande LaVande“. U svojim novim avanturama, dobronamjerna i vedra creska ovčica Wanda LaVanda nastavlja uveseljavati djecu i promicati ideju prihvaćanja različitosti. Ovom prigodom upoznajemo i nove likove s visina, nizina i podmorja – Bjeloglavog supa i Sipu, Ježa i Mrava, koji nas podučavaju o vrijednostima zajedništva i prijateljstva. Autorica je Jelena Tondini, redateljica Morana Dolenc, a u izvedbama se raspjevanom Zlatku Viciću ovaj put pridružuje Tilen Kožamelj. Predstava za uzrast 3+ na repertoaru je od četvrtka, 13. siječnja do subote, 22. siječnja u standardnim terminima za građanstvo. Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com te kupiti sat vremena prije početka izvedbe.
„Šuma Striborova“ poznate hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić poznata je priča o neizmjernoj majčinoj ljubavi koja čini sve kako bi spasila svoga sina. Autorica je imena i likove uzela iz slavenske mitologije, a redatelj Lary Zappia na scenu je postavio snažnu i emotivnu predstavu koju izvode Almira Štifanić, Karin Fröhlich, Damir Orlić i Zlatko Vicić. Za građanstvo, predstava će igrati u petak, 28. siječnja u 18:00 sati i u subotu, 29. siječnja u 11:00 i 18:00 sati. Njome će se ujedno obilježiti i Small Size Days, dani posvećeni izvedbama, radionicama i ostalim aktivnostima za djecu od 0 do 6 godina starosti koji okupljaju one najmlađe i njihove obitelji, odgajatelje i dionike kako bi prepoznali važnost umjetnosti i njeno značenje u našim životima, od rođenja pa sve do starosti. Događaj provodi Small Size mreža, čiji je član i Gradsko kazalište lutaka Rijeka, te je dio je šire skupine aktivnosti europskog projekta Small Size, izvedbene umjetnosti za najmlađe.
I dok mala i velika publika uživa u ove dvije predstave, kroz cijeli siječanj održavaju se i probe za novi naslov riječkih lutkara – „Mrljek i Prljek“, čija je premijera planirana u veljači. Zabavan i duhovit serijal „Mrljek i Prljek“ Jelene Pervan i Jelene Brezovec u dramatizaciji i režiji Davida Petrovića poučne su priče za djecu o higijeni. Naslovne uloge Mrljeka i Prljeka, dviju zloćkastih, ali šašavih bakterija koje brzo i lako osvajaju svačije simpatije, nose iskusni glumci Karin Fröhlich i Alex Đaković.
„Igra je naša mjera“, a sve informacije o programima i novostima mogu se naći na stranici Kazališta www.gkl-rijeka.hr.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content