Mačak u čizmama

Charles Perrault – Magdalena Lupi Alvir

Autorska ekipa:

Redatelj i dramaturg   EDI MAJARON

Autorica likovnih rješenja lutaka i scenografije  AGATA FREYER

Tehnologinja  LUČI  VIDANOVIĆ

Skladatelj   IGOR KARLIĆ

Oblikovatelj rasvjete  SANJIN SERŠIĆ

 

Uloge:

 

MAČAK                                                DAVID PETROVIĆ

JURE ,  DVORSKI  SAVJETNIK      GORAN  ZELIĆ

STRAŽAR, PRINCEZA                      ALMIRA ŠTIFANIĆ

LUDA, KRALJ                                     DAMIR ORLIĆ

KUHAR, ČAROBNJAK                      ALEX  ĐAKOVIĆ

O MAČKAMA I LJUDIMA

U svojoj inačici poznate priče o siromašnome, neuglednom mladiću i vjernome, lukavome mačku, Charles Perrault je oslikao društveni život Francuske 17. stoljeća. Ovu klasičnu i popularnu bajku ista autorska ekipa postavila je na scenu GKL-a prvi puta 1991. godine. Na repertoar Kazališta ponovno vraćamo ovaj naslov jer nam se čini da danas još više dobiva na svojoj aktualnosti. Naš stari znalac Mačak u čizmama poručuje nam da se, nažalost, nije puno toga promijenilo od vremena „bajki“ s francuskih dvora. I dalje živimo u vremenu nejednakosti spram različitih, neravnopravnosti po pitanju staleža, potkupljivosti, prijevara.

Ova bajka sadrži vječnu temu o nadmoći vlasti – utjelovljene u liku kralja, a koja, kroz lik čarobnjaka, seže i do područja irealnog – baveći se ujedno i sudbinom malih ljudi poput našeg junaka Jure.

Mačak nas uči kako vjerovati u sebe, biti domišljat i osloniti se na svoje sposobnosti te iz svake životne situacije izvući pouku i biti tvorac vlastite sreće. Jednako tako pokušava nam prišapnuti da nam pomoć ponekad nenadano stigne baš od onih od kojih se najmanje nadamo, pa bili oni i „obične“ mačke.

Magdalena Lupi Alvir

Za uzrast: 3+

Kalendar događanja


Nadolazeće predstave

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content