“Poštovana gospođo ravnateljice Kolak-Fabijan,

u povodu otvorenja nove kazališne sezone 2010./2011., tijekom koje će Gradsko kazalište lutaka Rijeka obilježiti 50 godina postojanja, s prvom premijernom predstavom Guliver u zemlji malih ljudi, upućujem Vam u ime Ministarstva kulture i u osobno ime srdačne čestitke i želje za uspješnim ostvarenjem planiranog programa.

50 godina djelovanja Gradskog kazališta lutaka Rijeka doista je važna i respektabilna obljetnica. U proteklim desetljećima GKL Rijeka se svojim umjetničkim ostvarenjima i uspješnim vodstvom razvilo u jedno od najistaknutijih hrvatskih profesionalnih lutkarskih kazališta. U suradnji s renomiranim redateljima i kreatorima lutaka, kvalitetan ansambl GKL Rijeka izveo je niz uspješnica kreativno istražujući lutkarske tehnike i zadivljujući svojom vrhunskom vještinom i umjetnošću lutkarstva. Na scenu postavljeni repertoarni naslovi osvojili su brojne nagrade i priznanja na domaćim i inozemnim lutkarskim festivalima, promičući i razvijajući hrvatsko lutkarsko stvaralaštvo te dajući neizmjeran doprinos u edukaciji i scenskom odgoju brojnih naraštaja djece.

GKL Rijeka kao dugogodišnji organizator međunarodne Revije lutkarskih kazališta i Svjetskog kongresa UNIMA-e 2004. godine aktivno sudjeluje u promicanju hrvatskog lutkarstva i svojim članstvom u strukovnim udrugama UNIMA i ASSITEJ.

Na tragu dosadašnjih postignuća upućujem Vama, svim umjetnicima i djelatnicima GKL Rijeka želje za budućim uspjesima na dobrobit hrvatskog lutkarskog stvaralaštva i hrvatske kulture u cjelini.”

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content