“Mrljek i Prljek” na daskama riječkih lutkara

Prva ovogodišnja premijera u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održat će se u subotu, 12. veljače 2022. u 18 sati, a riječ je o predstavi “Mrljek i Prljek” autora i redatelja Davida Petrovića, prema popularnim slikovnicama Jelene Pervan i Jelene Brezovec.
“Prekrasan je osjećaj ispratiti svoje priče na kazališne daske. S punim sam povjerenjem taj čudesni zadatak prepustila Davidu Petroviću i cijelom timu riječkog kazališta lutaka i vjerujem da će rezultat biti za pamćenje. Djeca vole Mrljekove i Prljekove avanture, druže se s njima prije spavanja, u vrtićima, u knjižnicama, a kazalište će im omogućiti jednu sasvim novu dimenziju čarolije. Sretna sam da ih je odabrala baš Rijeka, ili su oni odabrali nju, tko bi znao. Veselim se premijeri”, poručila je Jelena Pervan, autorica serijala slikovnica o Mrljeku i Prljeku.
Tri slikovnice – “Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak”, “Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju” i “Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan” u predstavu je pretočio David Petrović, a prema ilustracijama iz slikovnica Jelene Brezovec lutke je kreirala i izradila Luči Vidanović. Vješta Luči Vidanović ujedno je i scenografkinja predstave, a izradila je i rekvizitu, sve osmišljeno do najmanjeg detalja.
U ovoj super zabavnoj predstavi, kako Petrović kaže, djevojčice Rita i Nora i dječak Lovro udomaćili su simpatične bakterije koje se ludo provode, ali im ipak stvaraju i probleme. U doba kada su higijenske i zdravstvene navike dio svake vijesti, bljakasti i fujkasti likovi ove predstave naučit će nas važnosti higijene, ali ćemo se s njima u kazalištu i proveseliti uz pjesmu, smijeh i jednu rođendansku zabavu.
Skladatelj je Krešimir Kunda, kojem je ovo prva suradnja s Kazalištem, a sudeći prema dojmovima svih uključenih u predstavu, glazba je izvrsna i svaka pjesma je hit. Svjetlo je oblikovao Sanjin Seršić, a suradnica za scenski pokret je Martina Hrlić Rogić.
Uz Mrljeka i Prljeka, predstava okuplja mnoštvo likova koje igra pet glumaca-lutkara: Alex Đaković, Karin Fröhlich, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić. Iako je predstava za uzrast 3+, lutkari poručuju kako je za sve uzraste i pravi obiteljski izlet u kazalište.
Pretpremijerne izvedbe održavaju se u četvrtak, 10. veljače i petak, 11. veljače u 18 sati te u subotu, 12. veljače u 11 sati, a svečana premijerna izvedba planirana je za subotu, 12. veljače u 18 sati.
Predstava će na repertoaru biti do kraja veljače u standardnim terminima za građanstvo. Ulaznice se mogu kupiti on-line putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na blagajni Kazališta (blagajna.gklri@gmail.com) i kupiti prije početka predstave (Blaža Polića 3).

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content