Najpoznatije pletenice dječje književnosti premijerno na pozornici GKL Rijeka!

Pipi Duga Čarapa prva je ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Rijeka i obilježava uzbudljiv početak sezone 2016./2017. Dok ć‡e mlađ‘i članovi publike imati priliku po prvi put upoznati buntovnu djevojčicu Pipi i njene prijatelje, oni malo stariji prisjetit čće se ove junakinje iz školskih lektira, ali i popularne kulture.

Pipi Duga Čarapa sad se po prvi put postavlja na profesionalnim riječkim kazališnim daskama, a ova ć‡e predstava biti posebna i po tome što se u njoj koriste male stolne drvene lutke. Riječ je o tehnički i animacijski zahtjevnoj predstavi, u kojoj je ponekad u animaciji potrebno i do šest ruku.

Roman Astrid Lindgren otvara nekoliko tema. Buntovnica Pipi borac je za ljudska prava, prava djece i prava životinja, kao i za pravo čovjeka da živi po vlastitom nahođ‘enju, a ne onako kako mu drušvo neminovno nameć‡e. Ona otvara temu drugih i drugačijih, koja ć‡e obilježiti cijelu novu sezonu Kazališta.

Predstava čće se premijerno izvesti 23. listopada 2016. u 18:00 sati u GKL Rijeka. U premijernu izvedbu publiku ć‡e uvesti svečano otvaranje izložbe “Mali Mandrač‡ u GKL-u”œ s početkom u 17:30h koji će se održati u atriju Kazališta. Publika ć‡e moć‡i pogledati izložbu dječjih radova nagrađ‘enih na Malom Mandrač‡u 2016. godine.

Autorsku ekipu čine gosti iz Slovenije, poznata redateljica Ivana Djilas, kreatorica lutaka, kostima i scenografije Barbara Stupica, skladatelj Boštjan Gombač i suradnik na lutkarskoj animaciji Brane Vižintin, dok je za oblikovanje rasvjete zaslužan Alan Vukelić.

Naslovnu ulogu Pipi Duge Čarape nosi mlada i talentirana glumica lutkarica Andrea Špindel. U ostalim ulogama nastupaju članovi ansambla GKL-a Petra Šarac, Almira Štifanič‡, David Petrović‡, Zlatko Vicić‡, Alex Аakovičć i Goran Zelić.

Nakon premijere slijede reprizne izvedbe koje možete pronaći u kalendaru na web stranici www.gkl-rijeka.hr, informirati se putem telefona na 051/325-690 ili e-mailom na blagajna@gkl-rijeka.hr

Na blagajni su do 14. listopada u prodaji i Obiteljski sezonski paketi pogodnosti kojima se ostvaruje popust na ulaznice od 25%!

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content