Naša svibanjska dobrodošlica

Draga naša mala i velika publiko,

Od ponedjeljka, 3. svibnja vrata omiljenog Gradskog kazališta lutaka Rijeka ponovno su otvorena! Sa zadovoljstvom smo pripremili raznolik svibanjski program i vjerujemo kako će pod našim reflektorima svatko naći nešto što će ga razveseliti i nadahnuti.

Prva predstava koja Vas kod nas očekuje i to već ovoga tjedna je naš višestruko nagrađivani „Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica, dok će idući tjedan u Kazalištu igrati najdugovječnija „Tri praščića“ autora Jiri Jaroša koja je po redateljskom konceptu Želimira Prijića obnovio Serđo Dlačić. Također, idući tjedan naše i Vaše kazalište po prvi puta izvodi predstavu u Dječjoj kući, našem drugom domu, i to s jednom posebnom predstavom imena „Oh la la“ Hervéa Tulleta i Bernarda Friota te redateljice Mateja Bizjak Petit, koja je kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture nastala u koprodukciji s Dječjom kućom umjetnosti Ljubljana, Slovenija i Kolektivom Ma-Théâ Centra za dječju kreativnost, Tinqueux, Francuska.

U drugoj polovici svibnja na našim će daskama zaigrati jedna od najpopularnijih dječjih bajki – „Izgubljena priča: Ivica i Marica“ koju je prema braći Grimm napisala Vedrana Balen Spinčić, a režirao Serđo Dlačić. Isto tako, u Dječjoj kući igrat će predstava „Sretna kućica“ Ivane Đula i Milice Sinkauz, prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru. Redateljica predstave, koja je također sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, je Morana Dolenc.

Sve informacije o terminima predstava, kao i ostale pojedinosti, nalaze se na našoj stranici.

Provedimo proljeće s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka!

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content