Natječaj za mlade lutkarske umjetnike – Lutkolab

Gradsko kazalište lutaka Rijeka poziva mlade umjetnike – lutkare do 30 godina starosti (redatelje, dramaturge, glumce, likovne umjetnike itd.) da predlože lutkarsko – kazališne projekte za produkciju u kazališnoj sezoni 2018./2019. Natječaj je dio projekta „Lutkolab“ kojega GKL Rijeka pokreće u okviru programa programske linije Dječja kuća Europske prijestolnice kulture Rijeka2020.

Uvjeti za prijavu na Natječaj nisu diploma kazališne, odnosno lutkarske akademije, kao ni prebivalište u Republici Hrvatskoj. Na natječaj su pozvani mladi lutkarski umjetnici do 30 godina starosti, a koji nemaju ostvarene više od tri profesionalne kazališne predstave u funkciji autora tj. redatelja. Za produkciju kroz program Lutkolaba, GKL ima u planu maksimalan iznos ukupnih troškova od 75.000 kuna bruto (10.000 eura) u koje ulaze sljedeće stavke: autorski honorari s putnim troškovima i materijalni troškovi scenografije, lutaka, kostima i rekvizite. Iz tog iznosa isključeni su troškovi smještaja (maksimalno 4 osobe iz autorske ekipe) te propagandno-marketinški troškovi koje će Kazalište dodatno osigurati. U uži izbor odabrat će se maksimalno 3 prijave.  Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju svoje ideje te kroz dvodnevnu radionicu s pojedinim glumcima ansambla GKL-a predstave svoj prijedlog projekta. Teorijska prezentacija (predstavljanje koncepta i razrada, prezentacija projekta) te kratka praktična prezentacija lutkarsko-glumačke radionice održat će se od 12. do 14. studenoga 2018. nakon čega će jedna dobiti mogućnost postavke u profesionalnim produkcijskim uvjetima, s glumcima-lutkarima GKL-a, na sceni GKL Rijeka. Dakle, odabrani projekt, tj. predstava će se producirati i izvoditi isključivo u prostoru Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a mora imati za ciljanu publiku djecu od 0 do najviše 12 godina. Produkcija lutkarske predstave planirana je tijekom travnja ili srpnja 2019. (o točnom terminu će se naknadno odlučiti).

Prijavi na Natječaj potrebno je priložiti:
• kratki opis projekta (max. 1 kartica teksta),
• detaljan opis projekta (koncept, suradnici, lutkarska tehnologija itd.)
• razrađen troškovnik,
• CV autora i članova autorskog tima,
• dodatne materijale po izboru (skice, video, glazba…).

Natječajnu dokumentaciju može se poslati u elektronskom obliku, (u pdf formatu), na adresu: gradsko-kazalište-lutaka@ri.t-com.hr s naznakom Za Lutkolab.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na istu e-mail adresu.

Natječaj je otvoren do 8. lipnja 2018.

Rezultati užeg izbora biti će objavljeni na web stranici kazališta, a kandidati i osobno obaviješteni do 9. srpnja 2018.

 

Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica GKL Rijeka

Rijeka, 27. travnja 2018.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content