Natječaj za mlade lutkarske umjetnike – Lutkolab

Gradsko kazalište lutaka Rijeka poziva mlade umjetnike – lutkare do 30 godina starosti (redatelje, dramaturge, glumce, likovne umjetnike itd.) da predlože lutkarsko – kazališne projekte za produkciju u kazališnoj sezoni 2018./2019. Natječaj je dio projekta „Lutkolab“ kojega GKL Rijeka pokreće u okviru programa programske linije Dječja kuća Europske prijestolnice kulture Rijeka2020.

Uvjeti za prijavu na Natječaj nisu diploma kazališne, odnosno lutkarske akademije, kao ni prebivalište u Republici Hrvatskoj. Na natječaj su pozvani mladi lutkarski umjetnici do 30 godina starosti, a koji nemaju ostvarene više od tri profesionalne kazališne predstave u funkciji autora tj. redatelja. Za produkciju kroz program Lutkolaba, GKL ima u planu maksimalan iznos ukupnih troškova od 75.000 kuna bruto (10.000 eura) u koje ulaze sljedeće stavke: autorski honorari s putnim troškovima i materijalni troškovi scenografije, lutaka, kostima i rekvizite. Iz tog iznosa isključeni su troškovi smještaja (maksimalno 4 osobe iz autorske ekipe) te propagandno-marketinški troškovi koje će Kazalište dodatno osigurati. U uži izbor odabrat će se maksimalno 3 prijave.  Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju svoje ideje te kroz dvodnevnu radionicu s pojedinim glumcima ansambla GKL-a predstave svoj prijedlog projekta. Teorijska prezentacija (predstavljanje koncepta i razrada, prezentacija projekta) te kratka praktična prezentacija lutkarsko-glumačke radionice održat će se od 12. do 14. studenoga 2018. nakon čega će jedna dobiti mogućnost postavke u profesionalnim produkcijskim uvjetima, s glumcima-lutkarima GKL-a, na sceni GKL Rijeka. Dakle, odabrani projekt, tj. predstava će se producirati i izvoditi isključivo u prostoru Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a mora imati za ciljanu publiku djecu od 0 do najviše 12 godina. Produkcija lutkarske predstave planirana je tijekom travnja ili srpnja 2019. (o točnom terminu će se naknadno odlučiti).

Prijavi na Natječaj potrebno je priložiti:
• kratki opis projekta (max. 1 kartica teksta),
• detaljan opis projekta (koncept, suradnici, lutkarska tehnologija itd.)
• razrađen troškovnik,
• CV autora i članova autorskog tima,
• dodatne materijale po izboru (skice, video, glazba…).

Natječajnu dokumentaciju može se poslati u elektronskom obliku, (u pdf formatu), na adresu: gradsko-kazalište-lutaka@ri.t-com.hr s naznakom Za Lutkolab.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na istu e-mail adresu.

Natječaj je otvoren do 8. lipnja 2018.

Rezultati užeg izbora biti će objavljeni na web stranici kazališta, a kandidati i osobno obaviješteni do 9. srpnja 2018.

 

Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica GKL Rijeka

Rijeka, 27. travnja 2018.

Novosti

Dvije nagrade stižu iz Kragujevca

Nagrada za dramaturgiju Ivani Đuli za predstavu „Sretna kućica“ i nagrada za glumačko ostvarenje Tilenu Kožamelju za predstavu „Avanture maloga Juju“

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content