Na Noć kazališta, 19. studenoga 2011.  u GKL-u je otvorena izložba “Ritam silueta” autorice Nise Hrvatin, a publika je nakon otvorenja izložbe mogla pogledati jednu od omiljenih priča Sunčane Škrinjarić “Plesna haljina žutog maslačka”, u režiji Vedrane Vrhovnik.

Mali i veliki prisustvovali su ugodnoj večeri kada su brojna kazališta otvorila svoja vrata poznatim ali i nekim novim licima!

U 18, 30 je otvorena prva samostalna izložba Nise Hrvatin,studentica treće godine Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, odjela grafike.

Izložba naziva “Ritam silueta” predstavila je publici nekoliko velikih Nisinih platna, a siluete su na njima brze skice ljudske figure koje se nazivaju krokiji, te njihovo zasićenje stvara harmoniju kompozicije. Svaki lik ima svoju priču i svoji pokret koji se zapravo zanemaruje zbog cjelokupnog dojma. Svojim radom želi potaknuti na razmišljanje da smo sami u gomili i stopljeni u njoj, te da se svakome posebno trebamo posvetiti da bismo se međusobno razumjeli i doživjeli. Nisina platna se mogu primijeniti i u dizajnu.

Predstava Sunčane Škrinjarić „Plesna haljina žutog maslačka“ redateljice Vedrane Vrhovnik u sklopu manifestacije Noć Kazališta gledateljima i gledateljicama je približila prividno jednostavnu priču o Maslačku, koja razotkriva dublje skrivene dramske potencijale. Predstava je, podsjetimo, izabrana da prezentira hrvatsko lutkarstvo na Međunarodnim lutkarskim festivalima u Torunu, Poljska i Mistelbachu, Austrija 2001. godine.

I ove godine uspješna, Noć kazališta proširila se u još više zemalja! Predstave u 27 gradova i 70 institucija pogledalo je više od 40 000 posjetitelja. Svi oni uživali su 119 predstava koja su za njih pripremila kazališta diljem Hrvatska. Za sve predstave se tražila karta više,izvještavaju iz krovne organizacije Noći kazališta, Dječjeg kazališta Dubrava.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content