Novosti programa „U lutkarsko s kauča“

U sklopu programa Gradskog kazališta lutaka Rijeka „U lutkarsko s kauča“, od petka, 27. ožujka od 12 sati pa sve do idućeg petka, 3. travnja do podne mala i velika publika može pogledati poznati lutkarski klasik „Mačak u čizmama“, autora Charlesa Perraulta u dramatizaciji Magdalene Lupi Alvir i redatelja Edija Majarona. Riječki lutkari će link na predstavu postaviti na svoja čak tri kanala – na službenu internetsku stranicu (www.gkl-rijeka.hr), na Facebook profil (Gradsko kazalište lutaka Rijeka) te na Instagram profil (GKL Rijeka), na kojem je Kazalište od nedavno prisutno.

U vrijeme krize i zabrane javnog okupljanja, Gradsko kazalište lutaka Rijeka osmislilo je virtualni program pod nazivom „U lutkarsko s kauča“. Program se sastoji od nekoliko dijelova, a prvi dio koji je započeo prošli tjedan, 20. ožujka odnosi se na tjedno prikazivanje predstava on-line. Točnije, svakog petka u podne za javnost se otvara po jedna predstava s repertoara Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Program je uspješno započeo s predstavom „Wanda LaVanda“.

„Draga djeco i roditelji, dragi školarci i učitelji, dragi svi zaljubljenici u lutkarsku umjetnost, jako su nas razveselile vaše emotivne i poticajne reakcije na naš program U lutkarsko s kauča! Iako ovih i narednih dana moramo ostati doma zbog svima poznate situacije, drago nam je da se i dalje družimo i da si uljepšavamo vrijeme“, poručili su riječki lutkari na čelu s ravnateljicom Magdalenom Lupi Alvir i nadodali kako je princip rada za gledanje predstava u sklopu ovog programa isti kao do sada. Odnosno, na web stranici te Facebook i Instagram profilu Gradskog kazališta lutaka Rijeka u petak, 27. ožujka u 12 sati bit će postavljen link putem kojeg će sva zainteresirana publika besplatno moći pogledati predstavu „Mačak u čizmama“ u produkciji GKL Rijeka.

Predstava će biti dostupna za pogledati do idućeg petka, 3. travnja do 12 sati kada će je zamijeniti novi naslov. Koje će se predstave nadalje moći pogledati, donosimo u rasporedu.

 

Raspored on-line predstava GKL Rijeka

  1. – 27. ožujka 2020.

Jelena Tondini: WANDA LAVANDA, redateljica Morana Dolenc

 

  1. ožujka – 3. travnja 2020.

Charles Perrault – Magdalena Lupi Alvir: MAČAK U ČIZMAMA, redatelj Edi Majaron

 

  1. – 10. travnja 2020.

Astrid Lindgren: PIPI DUGA ČARAPA, redateljica Ivana Djilas

 

  1. – 17. travnja 2020.

ČAROBNA SVIRALA, osmislila i pripremila Almira Štifanić

 

  1. – 24. travnja 2020.

DIVMALI GRAD, autorica i redateljica Olja Lozica (inspirirano kastavskim i liburnijskim legendama)

 

  1. travnja – 1. svibnja 2020.

KRPIMIRCI, autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića

 

Drugi dio programa „U lutkarsko s kauča“ sastavljen je od video uradaka umjetnika Gradskog kazališta lutaka Rijeka koji donose priču što rade kad oni i lutke ne mogu na svoju pozornicu. U obliku malih Lutkarskih kućnih čarolija pokazat će vam kako možemo biti maštoviti i u svoja četiri zida te će svoju kreativnost, vedrinu, glumu, animaciju, glazbu i ostale kazališne čarolije dovesti u vašu sobu. Projekt je također osmišljen da potakne gledatelje na aktivnost, vlastite ideje i kreativnost.

U tom smislu, na internetu će biti objavljena i Mala Wandina virtualna radionica u obliku likovnoga živog vodiča kako od različitog materijala izraditi male životinjice za igru.

Video klipovi bit će periodično objavljivani tijekom cijelog travnja 2020. godine.

 

Projekt osmislili i provode: djelatnici i umjetnici Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content