Održana medijska konferencija za predstavu Beba Bebač

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka najavljena je nova predstava tog kazališta, autorski projekt Davida Petrovića “Beba Bebač”. Uz nositelja projekta, na konfereciji se predstavila i cijela ekipa koja je radila na predstavi te ujedno najavila premijernu izvedbu 29. travnja u 18:00 u GKL Rijeka. Predstava je usmjerena i prilagođena najmlađim gledateljima, točnije djeci od jedne godine naviše, ali i roditeljima mališana i onima koji će to tek postati. Davidu Petroviću ovo je treći autorski projekt u GKL-u, a nakon uspješnih “Palačinke mog života” i “Trsatskog zmaja” koje su zadobile srca riječke publike, odlučio se za priču “o bebama za bebe”. Predstava se izvodi bez riječi, uz glazbu autora Olje Dešića, dok su izvođači Andrea Špindel i David Petrović. Kao dramaturški suradnici na predstavi su radili Nataša Antulov, Andrea Špindel i Goran Zelić koji je također i asistent redatelja Davida Petrovića. Autorica scenografije, lutaka i kostima je Nisa Hrvatin, mlada umjetnica kojoj je ovo druga suradnja s Kazalištem, dok je za svoj prvi rad na predstavi “Trsatski zmaj” nedavno nagrađena na Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić. Član autorske ekipe je i Sanjin Seršić koji potpisuje oblikovanje rasvjete.

“Beba Bebač” je dakle neverbalna predstava za najmlađe posjetitelje kazališta i njihove roditelje. To je priča o bebama, njihovim roditeljima i odrastanju u prvoj godini života. Predstava traje 25 minuta unutar kojih možemo vidjeti razne glumačko-plesno-animacijske sekvence popraćene razigranom glazbom i pastelnom scenografijom. Predstava će odrasle podsjetiti da je učenje na greškama važno dok će se mališani možda prvi put susresti s lutkarskom umjetnošću.

Važnost lutkarske umjetnosti za najmlađe prepoznala je i tvrtka Hipp koja je sponzor ove predstave. Hipp se također pobrinuo da dodatno razveseli publiku s mnoštvom šarenih poklon paketa. Točnije, po 6 ulaznica na svim izvedbama u travnju bit će dobitno, a poklon paketi sretnim dobitinicima bit će uručeni nakon predstave.

Predstava se izvodi u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka do kraja travnja te će uslijediti i reprize u lipnju, a ostale izvedbe bit će organizirane u zainteresiranim vrtićima.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content