Premijera predstave “Palačinka mog života”, koja je trebala biti održana na Noć kazališta, 19. studenoga 2011. u 11 i 19 sati, otkazuje se zbog bolesti glumca.

Umjesto otkazane predstave igrat će se predstava Sunčane Škrinjarić „PLESNA HALJINA ŽUTOG MASLAČKA“ redateljice Vedrane Vrhovnik u istim terminima u sklopu manifestacije Noć Kazališta, te u svim  terminima otkazane predstave idućeg tjedna.

Prije predstave, u 18, 30 sati, bit će otvorena izložba “Ritam silueta” autorice Nise Hrvatin.

Ulaz na Noć kazališta je slobodan!

Više o predstavi:

Prividna jednostavnost priče o Maslačku Sunčane Škrinjarić razotkriva dublje skrivene dramske potencijale: borbu za opstanak u hijerarhiji svijeta cvijeća, neprihvaćanje od strane okoline, i općenito interakciju pojedinca i grupe koja neodoljivo podsjeća na ljudsku svakodnevnicu. Na ovoj predstavi ostvarena je suradnja sa Školom za primijerenu umjetnost. Predstava je izabrana da prezentira hrvatsko lutkarstvo na Međunarodnim lutkarskim festivalima u Torunu, Poljska i Mistelbachu, Austrija 2001. godine.

Više o autorici izložbe:

Nisa Hrvatin je studentica treće godine Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, odjela grafike. Svoje zanimanje prema umjetnosti pokazuje od osnovne škole pohađajući radionice AL-IV-a, dodatne likovne nastave i Likovnog istraživačkog ateliera darovitih osnovnoškolaca. Od 1997. godine počinje imati grupne izložbe s radionicom AL-IV-a, te potom u Kortilu i Kružnoj galeriji s LIADOM…. U srednjoj školi pohađa batik u likovnoj radionici “Romolo Venucci” s kojom izlaže u Circolu. “Ritam silueta” joj je prva samostalna izložba u kojoj se predstavlja s istraživačkim radom s nastave kolegija Crtanja, profesora-docenta Siniše Majkusa. Istraživanje počinje s ljudskom figurom koja se niže i postepeno se gubi u masi. Težnja je naglasak na ritam koji postiže nizanjem i bojom. Siluete su brze skice ljudske figure koje se nazivaju krokiji, te njihovo zasićenje stvara harmoniju kompozicije. Svaki lik ima svoju priču i svoji pokret koji zapravo se zanemaruje zbog cjelokupnog dojma. Upravo svojim radom želi potaknuti na razmišljanje da smo sami u gomili i stopljeni u njoj, te da se svakome posebno trebamo posvetiti da bismo se međusobno razumjeli i doživjeli. Radovi su izvedeni u crtaćoj i slikarskoj tehnici te teže ponavljanju. Dodatni naglasak je bio pri istraživanju da se cjelokupna kompozicija lako može upotrijebiti za dizajnerske svrhe.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content