Ožujak, mjesec proljeća, u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka počinje poznatom pričom o dječaku Paletu koji je ostao potpuno sam, ali ovoga puta ne na svijetu, nego u trgovačkom centru. U socijalno-osviještenom napitku, predstavi “Pale” redatelja Serđa Dlačića glavnu ulogu tumači glumica-lutkarica GKL-a Dina Đuka, a na repertoaru je 1., 2. i 3. ožujka 2012.

Nova tri praščića, koja su svoju nove bajkovite uniforme dobili u radionicama Gradskog kazališta lutaka, vraćaju se osvježena  u nova nadmudrivanja sa zlim Vukom! Tri su praščića ponovno su krenula u svijet, prolazeći kraj mnogo lijepih stvari i predjela, veseleći se životu i svemu što on donosi, pa čak i kad im donese Vuka – umišljenog i proždrljivog – koji čini sve moguće i nemoguće stvari da bi se domogao slatkog zalogaja. Predstavu J. Jaroša „Tri praščića“ prema redateljskoj je koncepciji Ž. Prijića obnovio S. Dlačić, a možete je pogledati u četvrtak, 8. 3. u 18 sati, u petak 9.3. u 18 sati i subotu, 10.3.  u 11 i 18 sati.

Omiljena priča braće Grimm “Ivica i Marica” riječkih lutkara, na rasporedu je 15. i 16.3. u 18 sati te 17.3. u 11 i 18 sati. Svjetski klasik dječje književnosti osuvremenjen je u dramatizaciji Vedrane Balen Spinčić, s lutkama Luči Vidanović te pod redateljskim čarobnim štapićem Serđa Dlačića.

U srijedu, 21. ožujka 2012. u 18  sati odigrat će se besplatna predstava „Izgubljena priča: Ivica i Marica“ povodom obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva.

U mjesecu u kojem počinje proljeće GKL Rijeka obnovit će se predstava Jolande Tudor Tra La La – Klaunijada odrastanjaredatelja Serđa Dlačića, čija će premijera biti 24. ožujka u 18 sati.

” Tra La La – Klaunijada odrastanja” je svekolika ljubavna igra nastala iz ideje o suglasju ljudi i prirode kojom se oduvijek i zauvijek obnavlja svijet, jednostavno igrajući se – na Mame i Tate.

Predstava će igrati i 29. i 30 ožujka.Na kraju mjeseca možete pogledati  Velog Jožu” ,  na rasporedu  31. ožujka  u 18 sati. Nazorov “Veli Jože”, u režiji i dramaturgiji Renea Medvešeka, avantura je za male i velike, prilagođena uzrastu od 9. godine nadalje. Poznatu priču o hrabrom i dobrom divu Joži iz Motovuna, nastalu na temelju narodnih priča i folklornih motiva, publika će vidjeti u novom izdanju.

Rezervacije za građanstvo vrše se na blagajni Kazališta radnim danom  9-12, tel: 325 690.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content