Hit predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, mjuzikl „Pepeljuga“ otvorit će najveći festival za djecu u Hrvatskoj, 54. međunarodni festival djeteta u Šibeniku. „Pepeljuga“ je premijerno izvedena 14. veljače 2013. i odmah osvojila publiku, i dječju i odraslu. U nešto više od godinu dana izvedena je 83 puta, gostovala u mnogim gradovima Hrvatske, a ove godine joj je pripala velika čast da otvori šibenski festival. GKL Rijeka svake je godine sudionik festivala, ponekad čak i s dva naslova, ali ovo će biti prvi put da igramo na šibenskoj Ljetnoj pozornici. Ono što je svakako važno jest da će se otvaranje pa tako i Pepeljuga direktno prenositi na HRT-u pa će naša uspješnica doprijeti u svaki dom putem malih ekrana. Bit će to prvi put da će neka predstava GKL Rijeka koje djeluje već 54 godine biti u cijelosti prikazana na televiziji!
Autori predstave su Magdalena Lupi Alvir koja je napisala tekst i songove te Duško Rapotec Ute koji je skladao originalnu glazbu. Redateljica, koreografkinja i scenografkinja je Mojca Horvat koja je osvojila riječke glumce-lutkare i pretvorila ih fenomenalne step-plesače i pjevače! U naslovnoj ulozi se pojavljuje Elena Brumini kao gošća iz HNK Ivana pl. Zajca, a u ostalim ulogama su Karin Fröhlich, Dina Đuka, Božena Delaš, Zlatko Vicić, Alex Đaković i Goran Zelić.
Kultna “Ježeva kućica” također sudjeluje u ovogodišnjem programu šibenskog festivala i izvest će 26. lipnja u 21:00 na Ljetnoj pozornici.
„Pepeljugu“ i svečano otvaranje 54. međunarodnog festivala djeteta pratite u direktnom prijenosu u subotu, na prvi dan ljeta, 21. lipnja u 21:00 na HRT 3!!!!

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content