Praizvedba predstave Flekavac

Praizvedba predstave Flekavac autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica održat će se 31. listopada 2019. godine u 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, što je druga premijera lutkara u sezoni 2019./2020. LUTKARI SLAVE!

Predstava nastaje prema tekstu poznate hrvatske dramske spisateljice Nine Mitrović, kojoj će ovo biti prvi originalni tekst za djecu postavljen na sceni, a govori o odrastanju jednog dječaka – Flekavca i prihvaćanju odgovornosti. Ova urbana predstava koja je spoj realističnog i nadrealističnog za uzrast je 5+.

U srži predstave je prijateljstvo i kako nas ono mijenja nabolje – prijatelj je tu da nam ukaže na naše mane, ali i da nam pomogne kad nam je najteže. Kada jednog dana Mama Mamolina, do kraja izluđena sinovljevim nepodopštinama odluči otići u zemlju u kojoj se odrasli po cijele dane igraju, Flekavac je isprva presretan jer ne mora ići u školu, no slijedi niz situacija koje će uskoro sve promijeniti… Ova topla i duhovita priča o jednom neurednom dječaku Flekavcu koji dane provodi radeći nestašluke, o njegovoj mami u kojoj će se prepoznati mnoge mame, neobičnim prijateljstvima i zanimljivim likovima poput neozbiljnog odraslog prijatelja Letećeg Milivoja, prijateljice štreberice i duhovitih braće blizanaca, progovara o aktualnim temama odrastanja danas, odnosa roditelja i djece, odgoju, no isto tako i o prostorima dječje slobode i kreativnosti.

Na konferenciji za medije održanoj u GKL Rijeka, redateljica Renata Carola Gatica istaknula je kako je predstava kolektivna kreacija autorske ekipe i ansambla te kako se događa u Rijeci pa vizual i glazba predstave, gdje se nalazi i hip hop i dječji punk, imaju pravi riječki štih. „Biti veliki ili mali, ili biti i veliki i mali, to su pitanja koja naša ekipa postavlja kroz ovu ludu avanturu“, poručuje redateljica Gatica istaknuvši kako je predstava i igrana i lutkarska.

Uz autoricu Ninu Mitrović i redateljicu Renatu Carolu Gatica, autorsku ekipu predstave čine skladatelji i autori teksta songova Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreograf Damian Cortes Alberti, oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić te kreatorica scenografije, lutaka i kostima Alena Pavlović, koja je inspiraciju potražila u svijetu stripa, ali i dodala kako će u predstavi biti čarolije.

U ulozi Flekavca je David Petrović, njegovu prijateljicu Zihericu Štrebericu igra Petra Šarac, a braću blizance Malog Da i Malog Ne Damir Orlić i Alex Đaković, dok Mamolinu igra Andrea Špindel, a Letećeg Milivoja Zlatko Vicić.

Reprize predstave na repertoaru su u subotu, 2. studenoga u 11 i 18 sati te dalje u studenome nakon 24. revije lutkarskih kazališta.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3), a rezervacije se vrše na mail blagajna.gklri@gmail.com ili na broj 051 325 690 radnim danom od 9 do 12 sati te sat vremena prije početka predstave.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content