Predstava Mali princ je projekt nastao suradnjom Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Radi se o diplomskom radu studentice Nise Hrvatin, pod mentorstvom izv.prof Nenada Robana i doc. Aljoše Brajdića, koja će u sklopu projekta magistrirati na likovnom rješenju scenografije, lutaka, plakata i programske knjižice predstave Mali princ.
Diplomski rad Vizualni identitet predstave: Mali princ posebno u teorijskom dijelu rada obrađuje temu razvoja lutkarstva i lutaka uopće, te kazališta predmeta. Knjiga Antoine de Saint-Exuperya Mali princ izabrana je za predstavu zbog želje da se dječiji Hamlet pojavi na daskama Gradskog kazališta lutaka Rijeka po prvi put. Izraditi scenografiju za lutkarsku predstavu zahtjeva puno truda, od novih vizualnih ideja do financijske podrške. Sufinanciranje projekta podržao je i Grad Rijeka uvrstivši predstavu u kulturni program 2015. godine.
U predstavi sudjeluju kao glumci – lutkari David Petrović i Goran Zelić, dok je cijeli ansambl GKL Rijeka posudio glasove za određene likove. GKL Rijeka pružilo je Nisi Hrvatin tehničku podršku te ustupilo pozornicu i dvoranu za probe i dvije izvedbe predstave koje će se održati 2. rujna 2015.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content