Premijera predstave “Avanture maloga Juju”

U subotu, 22. rujna 2018. u 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka bit će održana premijera predstave “Avanture maloga Juju”, autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama) te redateljice Renate Carola Gatica. Pretpremijera će biti održana isti dan u 11 sati.

Prvi premijerni naslov GKL Rijeka ove sezone, čiji je moto Odrastamo hrabro!, upravo je priča o suočavanju sa strahovima. Mali Juju, koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike, svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila. Kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, Juju gaji neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati ih prevladati, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.

Autorsku ekipu predstave čine skladateljica Ivana Đula, kreatorica scenografije, objekata i kostima Alena Pavlović, suradnik za scenski pokret Damian Cortes Alberti te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

U predstavi sudjeluju Tilen Kožamelj kao Juju, Damir Orlić kao Krokodil, Andrea Špindel kao Mama Kukunka, David Petrović kao Tata Taranta i Zlatko Vicić kao Pripovjedač.

Avanture maloga Juju predstava je koju ćemo pamtiti i pjevušiti danima, predstava u kojoj kroz zabavu i ritam susrećemo naše noćne more, borimo se protiv strahova, pobjeđujemo ih i pretvaramo sve što nam je nepoznato i pomalo strašno u nešto što nam uljepšava život. Glazba, ples i prijateljstvo!” poručila je redateljica Carola Gatica.

Predstava je za uzrast 3+.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content