Premijera predstave “Četiri godišnja doba”

Slikovnica ilustratorice Pike Vončine „Četiri godišnja doba“ pretočena je u kazališni medij i, nakon praizvedbe na EPK festivalu Tobogan, svoju premijeru doživjet će i na pozornici GKL-a. Predstava je postavljena u obliku japanskog kamišibaj teatra, uličnog kazališta tzv. papirnate drame.

Kroz ilustracije u malom kazališnom okviru, glumac interpretira četiri sjajne priče iz pera i ilustracija Pike Vončine. Redateljica predstave je slovenska lutkarica i direktorica Fru Fru kazališta Dječje kuće umjetnosti iz Ljubljane, Irena Rajh, koja se kamišibajem bavi već niz godina. Dramaturginja predstave je Vedrana Balen Spinčić, a predstavu izvodi Damir Orlić. Predstava traje oko 30 minuta i namijenjena je uzrastu od 3 godine naviše.

Kamišibaj teatar nova je forma u ciklusu Pričopredstava koji promovira živu riječ na sceni, bliskost pripovjedača i slušača te čitanje priča i bajki. Pretpremijera je u četvrtak, 12. listopada, a premijera 13. listopada te se reprizno izvodi i sljedećeg tjedna. Zbog bolesti glumca, premijerne izvedbe 13.10. u 18 i 19 sati nažalost su otkazane.

Predstava je mala i mobilna te praktična za terensku izvedbu.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content