Premijera predstave „Mačak u čizmama“

Na daske Gradskog kazališta lutaka Rijeka vraća se predstava „Mačak u čizmama“ autora Charlesa Perraulta i Magdalene Lupi Alvir, u režiji doajena lutkarstva Edija Majarona, gosta iz Slovenije. Pretpremijera predstave bit će održana u četvrtak, 19. travnja u 18 sati, a premijera u petak, 20. travnja u 18 sati.

Poznata je priča o najmlađem mlinarevom sinu koji je nakon podjele očevog nasljedstva dobio samo jednog mačka, no uskoro se ispostavilo kako ipak nije bila riječ o običnoj mački. Domišljatošću je Mačak svog gospodara Juru učinio bogatim i cijenjenim te tako svih podsjetio kako pomoć ponekad može stići baš od onih od kojih se najmanje nadamo.

Da bi maleni, ali i oni stariji, mogli uživati u ovoj predstavi, pobrinuli su se autorica likovnih rješenja lutaka i scenografije Agata Freyer, tehnologinja Luči Vidanović, skladatelj Igor Karlić i oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić.

Lukavog mačka koji bi učinio sve za svog gospodara igra David Petrović, dok se u ulozi njegovog vlasnika Jure i Dvorskog savjetnika nalazi Goran Zelić. Uloge Stražara i Princeze pripadaju Almiri Štifanić, Lude i Kralja Damiru Orliću, a Kuhar i Čarobnjak jest Alex Đaković.

„Ovu klasičnu i popularnu bajku ista autorska ekipa postavila je na scenu GKL-a prvi puta 1991. godine. Na repertoar Kazališta ponovno vraćamo ovaj naslov jer nam se čini da danas još više dobiva na svojoj aktualnosti. Naš stari znalac Mačak u čizmama poručuje nam da se, nažalost, nije puno toga promijenilo od vremena bajki s francuskih dvora. I dalje živimo u vremenu nejednakosti spram različitih, neravnopravnosti po pitanju staleža, potkupljivosti, prijevara“, poručila je autorica teksta i ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir.

Predstava „Mačak u čizmama“ na repertoaru je do 12. svibnja u standardnim terminima za vrtiće i škole te građanstvo. Ulaznice za organizirane dolaske za mališane i školarce mogu se rezervirati na broj telefona 051 325 688 i na mail propaganda@gkl-rijeka.hr, dok se ulaznice za građanstvo mogu rezervirati na broj telefona 051 325 690 (radnim danom od 9 do 12 sati i sat vremena prije početka predstave) i na mail blagajna@gkl-rijeka.hr.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content