Premijera predstave „Srce veće od mene samog“

Topla, dirljiva, emotivna, duhovita i pomalo neobična predstava „Srce veće od mene samog“ autorice i redateljice Tamare Kučinović premijerno će biti izvedena u petak, 24. rujna u 17:30 i 19:30 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. To je ujedno i prva premijera riječkih lutkara u sezoni 2021./2022. koja je stvorena pod motom „Igra je naša mjera“.

Kroz lik medvjeda Urse, čije veliko srce želi zagrliti mnoge šumske životinje, predstava progovara o emocijama i strahu od ljubavi, što je najveći čovjekov neprijatelj. Tamara Kučinović, autorica teksta i redateljica, rekla je kako je tekst stvaran u vrijeme izolacije kao refleksija na situaciju u kojoj se nalazimo. Iako izravno ne dodiruje tu temu, važno je da se upravo u ovom trenutku progovori o tome koliko je važna bliskost, koliko je važan zagrljaj i koliko je važno povjerenje.

Predstava je glumačka i nema scenografije i lutaka, već se sve kreira u praznom prostoru pa možemo reći kako je riječ o animaciji prostora, što je točna forma jer je unutarnje bogatstvo čovjeka neopipljivo.

Predstava je za uzrast 7+, od prvog razreda osnovne škole, a dramaturg i asistent redateljice Nikša Eldan naglasio je kako se imaginacijom i vještom improvizacijom zapravo kreirao novi tekst, jako prirodan, iskren i neposredan, gdje će svatko moći prepoznati sebe. Prisjetimo se, Tamara Kučinović i Nikša Eldan tvorci su i „Zamrznutih pjesama“, najnagrađivanije lutkarske predstave u povijesti Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a možda i naše zemlje.

Autorski tim predstave „Srce veće od mene samog“ čine i Alena Pavlović zaslužna za likovno oblikovanje, skladatelji Ivana Đula i Luka Vrbanić te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, zajedno s Tamarom Kučinović.

Uz Zlatka Vicića koji je u ulozi medvjeda Urse, u predstavi igraju i David Petrović kao Zec, Tilen Kožamelj kao Sob, Almira Štifanić kao Jež, Andrea Špindel kao Tvor, Petra Šarac kao Zmija te Damir Orlić kao Mrav.

Ursa svih poziva na svoj proplanak na pretpremijeru u četvrtak, 23. rujna u 18:00 sati, zatim na premijeru u petak, 24. rujna u 17:30 i 19:30 sati te na reprize u subotu, 25. rujna u 11:00 i 18:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com te kupiti na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3) sat vremena prije početka predstave.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content