Predstava „Moje Tijelo“ prvenstveno je zamišljena kao projekt edukativnog i odgojnog karaktera za sve uzraste djece od vrtićke do srednjoškolske dobi a također i za odrasle.
Namjera je autora na moderan i inovativan način putem glazbenih i plesnih dijelova koji podsjećaju pomalo na mjuzikl ponukati male i velike gledaoce da upoznaju i osvijeste svoje tijelo, „taj predivan i savršeni aparat koji nam je dala priroda“ te istraže i preispitaju koje su to razlike između dječaka i djevojčica, je li zaista strasno ako dečkići nose hulahopke zimi i ako su curice ošišane kao dečko – traume kojih se svi sjećamo iz djetinjstva, a oduvijek je tako i to svi znamo. U prvom dijelu „sastavljamo“ tijela dječaka i djevojčice, u drugom ih dijelu oblačimo i namećemo im društvene uloge, a trećem sve demantiramo i završavamo sretnim svršetkom (pjesmom i plesom u kojem sudjeluju svi).
Predstave je zamišljena interaktivno tako da publika na ulazu dobiva rekvizitu koju u danom trenutku na poziv i dobivenu instrukciju od glumaca koristi, također publika u toku predstave nauči jednu koreografiju te jedan rap song koji odnosi sa sobom kao poklon.
– Žak Valenta, redatelj

Autor, redatelj: Žak Valenta
Dramaturg: Magdalena Lupi
Autor glazbe: Marin Alvir

Igraju: Alex Đaković i Božena Delaš

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content