Danas završavaju Ljetne lutkarsko-dramske radionice Gradskog kazališta lutaka Rijeka koje vode profesionalni i akademski glumci-lutkari Kazališta Goran Zelić i Andrea Špindel. Kroz desetodnevno druženje polaznici su se upoznali s animacijom predmeta i naučili kako istom dati glas, karakter i udahnuti mu život, a uz razne glumačke vježbe govora i pokreta razvili su vlastite kvalitete i uvidjeli što znači glumački poziv. Također, upoznali su se s „teatrom sjena“ i na kraju procesa učenja svih segmenata lutkarske umjetnosti kroz vlastitu igru i igru predmeta zajednički su osmislili i napravili predstavu „Priča starog tavana“.
Polaznici radionice su Erik Haidinger, Josip Mijolović, Matea Mijolović, Lea Stijelja, Jakov Tomac, Saša Ljubojević, Lucija Kokić, Lorena Koić, Tin Vrsalović, Julija Sudan, Nino Spinčić i Lovro Mlinac.
Predstava će biti svečano izvedena danas, u petak 10. srpnja u 19.00 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i svi su pozvani na njezinu premijeru. Ulaz je besplatan. Ovom kreativnom dječjom produkcijom bit će ujedno obilježen i kraj uzbudljive i dinamične kazališne sezone 2014./2015., a Gradsko kazalište lutaka Rijeka svoja će vrata ponovno otvoriti krajem kolovoza i zajedno sa svojom vjernom publikom, malom i velikom, krenuti u novu sezonu.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content