U utorak, 19. lipnja 2012. godine u 11 sati u Salonu na I. katu Gradske vijećnice, Korzo 16, bit će upriličen prijam za cijelu ekipu Gradskog kazališta lutaka, koja je nedavno bila na gostovanju u Kini, u gradu Chengduu, na 21. svjetskom lutkarskom festivalu i kongresu UNIMA-e 2012. Povod prijamu je prestižna nagrada koju je Gradsko kazalište lutaka Rijeka dobilo za izvrsnu izvedbu predstave „Slavuj“ H. C. Andersena u režiji Laryja Zappije.

Prijam za „lutkare“ upriličit će gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, u pratnji zamjenika gradonačelnika Miroslava Matešića i Višnje Višnjić Karković, savjetnice za kazališnu i scensku djelatnost u Odjelu za kulturu Grada Rijeke.

Na prijam dolazi cjelokupna ekipa Gradskog kazališta lutaka s gostovanja u Kini, koju čini deset djelatnika: glumci, tehnika, propaganda i ravnateljica Zrinka Kolak-Fabijan.

Na 21. festivalu i kongresu UNIMA-e u Chengduu sudjelovalo je 45 zemalja iz cijeloga svijeta s ukupno 101 kazalištem. UNIMA je trajala od 27. svibnja do 4. lipnja 2012. Ansambl GKL Rijeka odigrao je “Slavuja” tri puta. Obzirom na izraziti interes za tu predstavu, organizator je riječke „lutkare“ zamolio da odigraju još devet skraćenih izvedbi u trajanju od po 20-tak minuta. To je za ansambl bio veliki kompliment, ali i priličan napor. No, publika je s oduševljenjem prihvatila tu predstavu i odazvala se u ogromnom broju. Sve to je GKL Rijeka dovelo do Nagrade za izvrsnu izvedbu. (Grad Rijeka)

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content