U tijeku su probe i pripreme za najnoviju premijeru Gradskog kazališta lutaka Rijeka, predstavu “Pale”, nastalu prema djelu Jensa Sigsgaarda “Pale sam na svijetu”.

Poznatu priču o dječaku Paletu koji je ostao potpuno sam na čitavom svijetu obradio je Vjeko Alilović, režira  ju Serđo Dlačić,a u glavnu ulogu Paleta tumači glumica-lutkarica GKL-a Dina Đuka. Premijera će  biti održana u četvrtak, 1. prosinca 2011. u 18 sati.

“Pale” je nastao u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a kreatorice lutaka i scenografije su studentice Akademije Sabina Begović i Tamara Travaš.

“Kada je Sigsgaard pisao “Pale sam na svijetu”, pisao je o dječaku koji je poželio biti sam na svijetu i – želja mu se obistinila. I Pale je tada mogao sve! No, ni pisac ni čitatelji, vjerujem, nisu ni približno težili primisli da će danas, kao nikad prije, samoća imati posebnu težinu”, piše između ostalog u svom tekstu za programsku knjižicu autor Vjeko Alilović.

Scenografija, lutke i rekviziti za “Paleta” izrađeni su u radionicama Gradskog kazališta lutaka Rijeka uz pomoć studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a predstava je namijenjena predškolskom i školskom uzrastu.

Uz premijeru bit će i otvorena i izložba studentskih radova na kojoj će posjetitelji vidjeti i kako je nastajao “Pale”.

„Pale“ redatelja Serđa Dlačića igrat će nakon premijere 2., 5., 6., 7., 8., 9., 12., 13., 14., 15. i 16. prosinca u 9,30 i 11 sati  organizirano za vrtiće i škole, a  ista predstava za građanstvo 2., 8., 9., 10., 15., 16. i 17. prosinca u 18 sati te 10.  i 17. prosinca u 11 sati.

Ulaznice za građanstvo se mogu kupiti radnim danom od 9 do 12 sati ili sat prije početka  predstave u novouređenom prostoru blagajne GKL Rijeka, Blaža Polića 3 ili se u isto vrijeme može izvršiti rezervacija ulaznica na tel. (051) 325-690.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content