U ponedjeljak, 20. siječnja u 19:00 održat će se svečana promocija i prvo spuštanje umjetničkog zastora GKL Rijeka autora likovnog umjetnika Vjekoslava Voje Radoičića. Zastor je osmišljen i oslikan 2011. i napokon će ugledati svjetla pozornice.
Vojo Radoičić doajen je hrvatske likovne umjetnosti, a njegova kreativnost, mašta i osebujni umjetnički izričaj višestruko obilježava grad Rijeku. Kao svojevrstan pečat tomu, Vojo Radoičić poklanja riječkom lutkarskom kazalištu umjetnički zastor koji će od ponedjeljka sve malene i velike ljubitelje kulture i umjetnosti razveseljavati svojim vedrim bojama i najoptimističnijim pogledom na život.
Prvo svečano spuštanje zastora inicirat će gradonačelnik grada Rijeke, dok će u programu još sudjelovati grupa „Putokazi“, Tomislav Čop, student diplomskog studija filozofije i povijesti umjetnosti koji će se osvrnuti na umjetničko djelovanje Voje Radoičića, a s nekoliko riječi obratit će nam se i sam autor. Kroz program će nas voditi glumac-lutkar Zlatko Vicić.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content