Rezultati natječaja za mlade lutkarske umjetnike – Lutkolab

Gradsko kazalište lutaka Rijeka pozvalo je mlade umjetnike – lutkare do 30 godina starosti (redatelje, dramaturge, glumce, likovne umjetnike itd.) da predlože lutkarsko – kazališne projekte za produkciju u kazališnoj sezoni 2018./2019. Natječaj je dio projekta „Lutkolab“ kojega GKL Rijeka pokreće u okviru programa programske linije Dječja kuća Europske prijestolnice kulture Rijeka2020.

Na Natječaj je pristiglo devet prijava koji su svi prošli formalne uvjete i bili uzeti u razmatranje. Nakon detaljnog čitanja svih dostavljenih materijala, uzimajući na prvom mjestu kvalitetu predloženih projekata te prateći postojeći repertoar te repertoarne potrebe Gradskog kazališta lutaka Rijeka, u uži izbor odabrani su sljedeći projekti:

  1. BLU, redateljica Mateja Kokol
  2. GDE SI OTIŠAO,  redateljica Tea Puharić
  3. VODA , redatelj Vanja Jovanović

Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju svoje ideje te kroz dvodnevnu radionicu s pojedinim glumcima ansambla GKL-a predstave svoj prijedlog projekta. Teorijska prezentacija (predstavljanje koncepta i razrada, prezentacija projekta) te kratka praktična prezentacija lutkarsko-glumačke radionice održat će se od 12. do 14. studenoga 2018.

Zahvaljujemo svima na prijavama i čestitamo odabranima!

 

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content