Riječki lutkari postavili novu predstavu – „Čarobnjak iz Oza“

U subotu, 16. listopada u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka premijerno će biti izvedena predstava „Čarobnjak iz Oza“ autora L. Franka Bauma i redateljice Biserke Kolevske. Ova vesela glumačka i lutkarska predstava o djevojčici Dorothy koja na put sazrijevanja kreće sa svojim prijateljima druga je premijera riječkih lutkara u sezoni 2021./2022. nastaloj pod motom „Igra je naša mjera!“

„Svijet je ogroman, svemir je beskonačan, čovjek je u njemu mala prašina, ali njegova je duša svemoćna. Dobri čarobnjak i zla vještica, koji su u vječnome dvoboju, dobri su i zli, a njihova božanska titanska bitka ljudima donosi kušnje i probleme. Čovjek je u njihovim rukama poput male lutke. No, ljubav, nada, prijateljstvo, čine ih jakima i nepobjedivima“, riječki su redateljice i autorice dramatizacije Biserke Kolevske. Poznatu modernu bajku „Čarobnjak iz Oza“ autora L. Franka Bauma na riječku lutkarsku scenu postavila je bugarska autorska ekipa. Uz redateljicu Kolevsku, prevoditeljica dramatizacije je Ana Vasung, scenografkinja i kreatorica lutaka Zlatka Vacheva, a skladatelj Vassilen Valtchanov. Borbu između dobra i zla posebno dočarava svjetlo čiji je oblikovatelj Sanjin Seršić. Koreografsku podršku cijeloj priči dala je Mila Čuljak.

Bogata vizualnost ukazuje na bajkoviti svijet predstave; cijela se pozornica kreće i „diše“ jer glumci su u sceni i ispod scene. Ovaj zahtjevan glumački zadatak vješto izvode Petra Vučković, Andrea Špindel, Alex Đaković, David Petrović i Zlatko Vicić.

Predstava je prepuna songova pa se može reći i da je mali mjuzikl za uzrast 4+ koji će na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka bit će do kraja listopada četvrtkom i petkom u 18:00 sati i subotom u 11:00 i 18:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem platforme Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com te kupiti na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3) sat vremena prije početka izvedbe predstave.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content