Uoči Svjetskog dana kazališta, uz tradicionalnu lutkarsku predstavu i čitanje poruke, GKL Rijeka organizira tematski skup s naslovom Društvena odgovornost kazališta (s naglaskom na lutkarstvo).

Na radno – svečanoj sjednica Upravnog odbora Hrvatske UNIMA-e održanoj tijekom 12. Revije lutkarskih kazališta u Rijeci, odlučeno je da će GKL Rijeka u četvrtak, 20. ožujka 2008. godine biti domaćin proslavi Svjetskog dana lutkarstva. Obzirom da Svjetski dan kazališta pada koji dan kasnije, odlučili smo uz tradicionalnu lutkarsku predstavu i čitanje poruke organizirati tematski skup s naslovom Društvena odgovornost kazališta (s naglaskom na lutkarstvo). Cilj skupa je okupiti uvažena imena iz područja kazališta i lutkarstva te kroz izlaganja i diskusiju razmotriti pitanje društvene odgovornosti kazališta s naglaskom na lutkarstvo te obuhvatiti pitanja financiranja, kadrova, prostora, skladištenja, plasmana, medijskog praćenja i utjecaja na sredinu u kojoj živimo i djelujemo. Ugledni kazališni djelatnici pozvani su da svojim izlaganjem i sudjelovanjem u raspravi doprinesu navedenom skupu te svojim znanjem i iskustvom potaknu na moguća rješenja navedenih problema.
Skup će se održati u organizaciji GKL Rijeka i Odjela za kulturu Grada Rijeke, a predviđa se i sudjelovanje osoba odgovornih za kulturu iz gradskih struktura šest gradova te iz Ministarstva kulture. Skup će se održati u Gradskoj vijećnici, 20. 03. od 9 – 16h s pauzom za ručak od 12 – 13h. Za sve sudionike izvan Rijeke organizator će snositi troškove smještaja u Rijeci.
Istoga dana, u GKL održat će se i premijera predstave „Moje tijelo“, autora Žaka Valente.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content