Gradsko kazalište lutaka Rijeka s predstavom H. C. Andersena „Snježna kraljica“ u dramatizaciji Vedrane Balen Spinčić i režiji Serđa Dlačića sudjeluje na 20. vukovarskom proljeću od 23. do 27. ožujka 2015. pod pokroviteljstvom Vukovarsko – srijemske županije i Grada Vukovara u organizaciji Kazališne družine „Asser Savus“ iz Vinkovaca. Predstava „Snježna kraljica“ izvest će se deset puta i to u Iloku, Lovasu, Babinoj Gredi, Vinkovcima, Vukovaru, Bošnjacima i Županji. U predstavi sudjeluju Karin Fröhlich, Božena Delaš, Zlatko Vicić i David Petrović. GKL Rijeka svih dvadeset godina postojanja festivala na njemu sudjeluje i jedan je od utemeljitelja Proljeća. Ista predstava gostuje 17. ožujka u Rovinju.
Tijekom održavanja 20. vukovarskog lutkarskog proljeća u Hrvatskom domu Vukovar bit će postavljena izložba lutaka iz predstava s kojima su kazališta sudjelovala na Proljeću u prethodnih 19 godina. Izložba će biti otvorena 22. ožujka 2015. u 12,00 sati nakon čega slijedi svečano otvaranje 20. vukovarskog lutkarskog proljeća s izvedbom predstave „Forever and ever“ kineskog lutkarskog ansambla Sichuan Huge Puppet Troupe.
Ovom prilikom Gradsko kazalište lutaka Rijeka poklanja predstavu Vedrane Balen Spinčić (prema braći Grimm) „Izgubljena priča: Ivica i Marica“ djeci Gunje, koja je, uz mnoga druga slavonska mjesta i gradove, prošle godine stradala u poplavama. Predstavu u režiji Serđa Dlačića izvode Karin Fröhlich i David Petrović, a izvest će se 23. ožujka 2015. u 17,00 u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić Gunja.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content