„Sretna kućica“ dio festivala 31. Poletni lutkovni pristan, Maribor

Lutkarska predstava “Sretna kućica”, autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas) i redateljice Morane Dolenc, gostuje u Mariboru u subotu, 29. kolovoza u 17 sati ispred Lutkovnog gledališča Maribor, u sklopu festivala 31. Poletni lutkovni pristan.

Lutkovno gledališče Maribor, Slovenija, organizator je 31. Poletnog lutkovnog pristana, međunarodnog lutkarskog festivala s najdužom tradicijom, koji će se održati od 1. do 31. kolovoza. Ovogodišnje je izdanje prvenstveno namijenjeno slovenskim lutkarima, a pridružit će im se i gosti iz Austrije, Hrvatske i Srbije. Festival će ponuditi čak 17 raznolikih predstava, namijenjenih svim generacijama, a fokus će biti na najmlađim gledateljima.

Tako će u Mariboru, u Sloveniji, gostovati naša predstava za najmlađe “Sretna kućica”, koja je inspirirana istinitom pričom o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru. Ova mala putujuća predstava djeci približava svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas. Predstava je dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Autorice predstave su Ivana Đula i Milica Sinkauz (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas), redateljica je Morana Dolenc, dramaturginja Ivana Đula, scenografkinja i kreatorica lutaka Luči Vidanović, skladatelj Sandi Bratonja i oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić. Predstavu izvodi prepoznatljivo lutkarsko lice Zlatko Vicić.

Prisjetimo se, „Sretna kućica“ premijerno je izvođena u Rijeci od 4. do 6. lipnja, na repertoaru GKL Rijeka bila je sve do 20. lipnja, a potom je bila i na svojoj prvoj turneji.

Na repertoaru 31. Poletnog lutkovnog pristana je u subotu, 29. kolovoza u 17 sati ispred Lutkovnog gledališča Maribor.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content